De sportzaal aan de Plataanlaan was zaterdag 24 maart het decor voor het zevende KDO dames volleybaltoernooi. Maar liefst vier teams streden om de wisselbeker. Elk team had een ludieke teamnaam verzonnen. De meegekomen supporters konden genieten van de mooie balwisselingen. Elk team kon in de voorronde drie wedstrijden spelen. In de voorrondewedstrijden werd er door drie teams twee keer gewonnen. Er kwam enig rekenwerk aan te pas om de finaleteams aan te wijzen. Uiteindelijk bleek de finale te gaan tussen de winnaars van vorig jaar, de Zwarte Raven, en het team Bolwerk Plus. De troostfinale werd gespeeld door de Zwarte Schapen tegen de Bonte Bende. De Zwarte Schapen wonnen de troostfinale met 15-7. In de grote finale namen de Zwarte Raven, dames uit de Ravensehoek, snel een grote voorsprong op de dames uit de gymzaal het Bolwerk, het Bolwerk Plus team. Na enkele spectaculaire balwisselingen wonnen de Zwarte Raven met ruime cijfers. De eindstand werd 25-14. Het winnende team droeg de wisselbeker op aan hun teamgenoten die in andere teams waren ingevallen om die teams te completeren. Deze sportieve geste werd erg op prijs door alle aanwezigen. Het team de Zwarte Raven bestond uit de volgende dames; Monique van de Weerd, Anne van de Ploeg, Maroesjke Bonefaas, Saskia Schuitemaker, Riekje Wols en Kiki Sira-Volbeda. Dit jaarlijks festijn zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Natuurlijk zullen alle vier de conditie damesgroepen van KDO Sport weer proberen een volleybalteam samen te stellen. Het is in de zeven jaren dat dit toernooi wordt gehouden nog nooit een team gelukt om de wisselbeker drie keer op rij te winnen. De Zwarte Raven kunnen als eerste team proberen dit in 2013 voor elkaar te krijgen. In de conditiegroepen van KDO Sport is er nog ruimte voor enkele deelnemers(ters) die op een gezellige manier willen werken aan de conditie. 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *