Goud op kwartfinale turnen dames…

In het weekend van 17 en 18 maart werden in Bergschenhoek de kwartfinales voor turnsters in de 1e en 2e divisie gehouden.

Op zaterdag mochten Sara Verkerke en Pascalle Tanis hun wedstrijd turnen. Sara verbeterde weer wat puntjes ten opzichten van de vorige wedstrijd, ze werd uiteindelijke 10e. Pascalle die veel trainingen heeft gemist door een blessure turnde een nette wedstrijd, maar haar moeilijkheidswaarde was nog wat te laag om hoger te komen dan de 11e plek. Sara en Pascalle zijn allebei door naar de halve finale.
 
Op zondag had de rest van de 1e en 2e divisie hun wedstrijd. Nika Tersteeg en Chenoa Gijbels allebei 1e divisie, mochten in de vroege ochtend aantreden. Nika had hard getraind zodat ze op deze wedstrijd wat verbeterde oefeningen kon laten zien en dat is goed gelukt. Ze werd uiteindelijk 6e.  Ook Chenoa werd 6e in haar leeftijdscategorie pupil 1. Chenoa had een redelijke wedstrijd, maar ze kan nog netter turnen dan ze hier heeft laten zien. Ook deze twee meiden stromen door naar de halve finale.

In de 2e ronde was het de beurt aan Julia Langendoen.  Zij komt uit in pupil 1 tweede divisie. Ze turnde een schitterende vloer oefening, alleen maakte ze net iets te veel foutjes bij de andere toestellen waardoor ze 14e is geworden terwijl er 13 turnsters mochten doorstromen naar de halve finale. Dus helaas, maar ze gaat hard trainen om het volgend seizoen de halve finale wel te halen.

In de 3e ronde deden Maxime van Ardennen in jeugd 1e div. en Gazel Nicknam in junior 2e divisie hun best om zo hoog mogelijk te eindigen. Maxime heeft een struikelblok en dat is de brug met ongelijke liggers, ze turnde een stabiele wedstrijd alleen op dit toestel behaalde ze een laag cijfer waardoor ze 21e is geworden. Maar… wel door naar de volgende ronde. Gazel turnde een goede wedstrijd en werd 7e , en mag ruim door naar de volgende ronde.

Joleine van Es, onze districtkampioene turnde een stabiele wedstrijd tijdens de 4e ronde van de dag. Bij brug heeft ze een nieuw element toegevoegd aan haar wedstrijdoefening en dat lukte goed. Door een val van de balk greep ze net naast de medailles en werd 4e, dan merk je maar weer eens hoe dicht het allemaal bij elkaar kan zitten.

In de 5e en laatste wedstrijd ronde van de dag, mochten Anouk Slockers en Eline Starink nog turnen. Ze komen beiden uit als Senior 2e divisie turnsters. De wedstrijd van Anouk ging niet super, wat foutjes op brug en wat eisen niet geteld op balk maar werd nog wel 13e waarmee zij door stroomt. Eline maakte bij sprong een geweldige mooie overslag salto en behaalde hiermee behaalde het hoogste cijfer van iedereen. Ook na het optellen van het eindtotaal bleek Eline de meeste punten te hebben gescoord, met 1 punt verschil op nummer 2 mocht Eline het goud mee naar huis nemen.

Gefeliciteerd Eline, goed gedaan!

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *