Onze  jongens in ’s-Hertogenbosch…

Op zaterdag 3 maart werd in ‘s-Hertogenbosch de kwartfinale turnen gehouden. Drie KDO Cycle Parts turners moesten vroeg op staan om om 8.00 uur aanwezig te zijn voor de warming up.

Twee van de drie  KDO turners waren op voorjaarsvakantie geweest en hadden dus een hele week niet getraind. Het was wel te zien aan hun oefeningen die net niet optimaal werden uitgevoerd. In deze wedstrijd was het van belang om bij de eerste 28 deelnemers per categorie te komen. Dit aantal turners zal dan op 13 mei naar de halve finale in Volendam uitmaken wie er naar de NK finale mag.

In de categorie benjamin namen Quinten Zoetemeijer en Jesse Jongejan deel. Quinten werd 17de terwijl Jesse een 15de plaats voor zich wist op te eisen. Jordi Hagenaar was onze KDO Cycle Parts deelnemer in de categorie instap 8. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week in Heerenveen heeft Jordi, op meerdere toestellen, verbeteringen laten zien. Helaas waren de vloer en de voltige oefening niet optimaal en verloor hij hier waardevolle punten. Wel wist Jordi nog op het erepodium te komen en mocht hij, uit handen van Juri van Gelder, de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Omdat alle drie de KDO turners bij de eerste 28 waren, mogen deze drie jongens naar de halve finale in Volendam. Johan van Nimwegen, die zich ook gekwalificeerd had voor deze wedstrijd, was helaas geblesseerd en kon niet deelnemen. Op 31 maart mogen nog zeven KDO Cycle Parts turners in Waddinxveen proberen de halve finale te bereiken.