Goud voor Jordi Hagenaar…

Het is bijzonder eervol een uitnodiging te ontvangen voor een invitatietoernooi. Die eer viel te beurt aan Jordi Hagenaar. De turner van KDO-Sport kreeg deze uitnodiging voor het Internationale Sidijk turntoernooi dat op 25 en 26 februari georganiseerd werd in het Friese Heerenveen.

Jordi mocht op zondag zijn wedstrijd turnen. Doel van deze wedstrijd was Jordi ervaring op te laten doen met het inturnen in de trainingshal en de wedstrijdoefening te turnen in de Arena (wedstrijdhal). Bij het geringe aantal uitgenodigde deelnemers was het turnpeil heel erg hoog. Na het inturnen werd snel gewisseld naar de Arena om de wedstrijdoefening te laten zien aan de jury en aan een bomvolle tribune.

In de categorie instap 8, het niveau van Jordi, ging de strijd met zijn medeturners gelijk op, maar op brug sloeg Jordi zijn slag. Zijn brugoefening werd beloond met 17.567 punten en dat was maar liefst 2,5 punten meer dan zijn grootste rivaal, Steffano van Brummen uit Almere.

In de Promohal, waar de prijsuitreiking plaatsvond keken ouders, grootouders en verdere familieleden vol trots toe hoe Jordi als winnaar op het erepodium mocht plaatsnemen.

De medailles werden uitgereikt door de, onlangs met turnen gestopte topturnster uit Oostvoorne, Marlies de Rijken. Een geweldige ervaring rijker en met een gouden medaille kan Jordi zich, samen met zijn turnvrienden bij KDO-Sport, gaan voorbereiden op de volgende landelijke wedstrijden.