Weer een Regio Kampioen voor KDO-Sport uit Hellevoetsluis…

Afgelopen zaterdag werden, in de mooie turnhal van Turnace in Amsterdam, weer regio wedstrijden gehouden. Nu voor de senioren- en juniorenturnsters en de pupillen 2. Een lange wedstrijddag die in 3 rondes werd afgewerkt.

In de eerste ronde mochten de senioren beginnen, voor de dames een vroeg tijdstip (0:900 uur) normaliter turnen de oudsten meestal als laatste. Maar ze waren bijna allemaal present, zelfs de geblesseerden waren erbij om de turnsters aan te moedigen.

Voor KDO Sport kwamen uit: Chantal van de Klooster,  Xanne Nanuru,  Sandra Jongejan,  Anniek Postema, Daniëlle Maas en Ellen van den Doel. Op balk behaalde Sandra de hoogste score nl 10.150 pnt. Voor Anniek was het heel zuur, de jury heeft een element afgewaardeerd en dat terwijl het helemaal goed is uitgevoerd. Dit heeft haar zoveel aftrek gegeven dat het eigenlijk niet meer haalbaar was om zich direct te kunnen plaatsen voor de halve finale terwijl zij gewoon bij de top behoord.

Het volgende toestel was vloer en hier scoorden Xanne en Anniek beiden het hoogst van de hele dag nl 12.200 pnt. Daarna sprong, hier scoorde Xanne het hoogste cijfer van de dag nl 11.900 pnt. Het laatste toestel was brug en Chantal moest haar onterechte sprongcijfer goedmaken, dat deed ze ook want haar oefening werd maar liefst beloond met het cijfer 12.100 pnt. dit was ook het hoogste cijfer van de dag.

De einduitslag van de senioren: REGIOKAMPIOEN  werd Chantal van de Klooster,  2e werd Xanne Nanuru en 4e Sandra Jongejan. Maar liefst 3 KDO turnsters op het podium, geweldig. Deze meiden hebben dus een ticket behaald voor de halve finale in Groningen. De andere turnsters hebben zich ook allemaal geplaatst voor de Districtsfinale.

In de middag ronde kwamen de junioren Elsa Fluks, Kayla de Vos en Iris Bakker uit. Alle drie mogen door naar de Districtsfinale en zelfs door naar de halve finale, ook in Groningen, gaan Elsa en Kayla.

In de laatste ronde turnden de kleinsten van de dag, de pupillen 2. In deze ronde kwamen uit: Quinty Hagenaar,  Loïs de Mol en Iris Kers. Ook zij hebben een prima wedstrijd geturnd en ook alle drie door naar de Districtsfinale, Quinty mag ook naar de halve finale in Groningen.

Op 24 en 31 maart worden resp. halve Finale  N.K.  en Districtsfinale gehouden.