Joleine van Es districtskampioene Zuid-Holland…

Voor een groot deel van de 1e en 2e divisie turnsters van KDO-sport was het zaterdag 21 januari een spannende dag. In Amsterdam werd geturnd om de districtskampioenschappen Zuid-Holland, en dat is de eerste wedstrijd in aanloop voor de Nederlandse Kampioenschappen.


 
Bij de categorie instap 1e divisie deed Ning Qiu Ye Nika Tersteeg mee, voor de 8 jarige Nika was dit de eerste grote wedstrijd, erg spannend natuurlijk, maar tijdens de wedstrijd had ze veel plezier en vielen de zenuwen wel mee. Ze turnde een goede wedstrijd, met 36,875 pnt werd ze 3e. Helaas waren er maar 2 medailles maar ze is wel door naar de volgende ronde.

Chenoa Gijbels, uitkomende in pupil 1 eerste divisie werd ook 3e en ook daar maar 2 medailles. Chenoa liet wat punten liggen op balk, maar verder turnde ze een goede wedstrijd. 

Julia Langendoen ook een pupil 1 turnster maar dan in de 2e divisie, werd 22ste  van de 43 turnsters die meededen. Dit was voldoende om door te stromen naar de volgde wedstrijd.
 
In de categorie  jeugd 1e divisie deden 3 turnsters mee. Pascalle Tanis, Sara Verkerke en Maxime van Ardennen. Pascalle turnde een stabiele wedstrijd welke werd beloont met 42,00 punten en won daarmee een bronzen medaille.  Sara en Maxime deden voor het eerst een nieuwe sprong, de tsukahara. Zij werden uiteindelijk resp. 7e en 10e . Wat voldoende was om door te stromen.
 
Bij de junioren 2e divisie turnden Esmee Tanis en Gazel Nicknam. Ook zij kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Gazel werd 14de en Esmee, samen met nog twee andere turnsters, 3e. Alle drie de turnsters behaalden precies hetzelfde eindtotaal van 43,500 punten.


 
Een succes dus voor de zusjes Tanis, die beide van te voren niet hadden gedacht dat ze een medaille konden winnen.

Een nog groter succes was deze wedstrijd voor Joleine van Es, Junior 1e divisie turnster. Ze turnde voor haar gevoel niet haar beste wedstrijd, maar ze had toch voldoende hoge uitgangswaardes en turnde netjes genoeg om (wederom)  Districtskampioene te worden, vorig jaar werd ze ook kampioen in de categorie jeugd en nu zet ze het goede turnen dus voort bij de Junioren.
 
Vorige week was er al een districtkampioen bij de 4e divisie, India Schoolenberg. Nu dus Joleine en zaterdag 28 januari gaan Eline Starink en Anouk Slockers een poging wagen om zo hoog mogelijk te eindigen tijdens hun Districtskampioenschappen. 
Goede zaken dus voor onze dames selectie!

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *