Onze turners scoren hoog…

Op 21 januari werd voor onze turners, in Alphen aan de Rijn, de eerste grote wedstrijd van 2012 gehouden. Het was meteen een wedstrijd waarin alle zes de herentoestellen bedwongen moesten worden.

Alle turners uit de wijde omgeving van Rotterdam waren aanwezig om te strijden om het districtskampioenschap. Het aantal aanmeldingen voor deze wedstrijd is de laatste jaren zo gegroeid dat dit kampioenschap in twee zaterdagen is opgedeeld.

Op zaterdag 21 januari waren acht KDO Cycle Parts turners aan de beurt om hun kunnen te tonen in vijf verschillende leeftijdscategorieën. Bij de benjamin turners was er meteen al succes voor Jesse Jongejan die 2de werd terwijl Quinten Zoetemeijer eervol de 8ste plaats bezette. Van Jordi Hagenaar wordt steeds een hoge klassering verwacht en hierdoor is de druk op ons jonge turntalent steeds groot. Jordi kon, zaterdag goed omgaan met de favorietenrol en werd eerste in categorie instap 8. Mitch de Vos zou deelnemer zijn bij de categorie jeud. Helaas moest hij verstek laten gaan omdat hij griep had.

Bij de junioren stonden er drie KDO Cycle Parts turners op de wedstrijdvloer. In deze leeftijdsgroep zijn de onderlinge verschillen heel erg klein. Na goed turnen zonder grotere fouten werd Jop van Gogh 1ste en Benno Hammerstein werd 2de. Helaas had de Nederlands Kampioen uit 2006, Sebastiaan Willemsen, niet op alle toestellen zijn dag maar werd, ondanks dat, toch nog vijfde.

Bij onze senioren werden we vertegenwoordigd door Johan van Nimwegen. Op vijf van de zes toestellen ging alles prima maar op het toestel ringen kon Johan zijn afsprong niet tot stand brengen. Johan kon daarom zijn tweede plaats niet vasthouden en werd vierde.

Met vier medailles beginnen de  KDO turners het nieuwe jaar heel erg positief. Op zaterdag 28 januari zullen de jongens van de categorieën instap 11, instap 10 en de pupillen in Waddinxveen strijden om hun districtskampioenschap.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *