NK teams,
leuke ervaring voor onze turnsters…
Twee weken geleden kon u lezen dat 3 teams van KDO-sport dames selectie zich hadden geplaatst voor het NK teams. Afgelopen weekend was het zover. In de 2e wedstrijdronde van de dag kwamen de eerste 2 teams op de vloer. Sara Verkerke, Pascalle Tanis, Gazel Nicknam en Maxime van Ardennen uitkomende in niveau 4. Esmee Tanis, die er tijdens de kwalificaties wel bij was, had zich geblesseerd en kon dus helaas geen puntenbijdrage leveren aan het team. Wel was zij er natuurlijk bij voor support.

In baan 2 moest het niveau 3 team turnen, hier kon dit keer Karlijn Verhagen niet mee, dus moesten de andere meiden, Chantal van de Klooster, Eline Starink, Anouk Slockers en Joleine van Es het klusje klaren. Bij deze dames verliep de wedstrijd goed zonder echt grote fouten, zij hebben allemaal een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Het niveau van de andere teams was echter (nog) te hoog voor het KDO team. Toch wisten zij een 7e plek te bemachtigen. Erg goed voor dit moment, en natuurlijk gaan deze turnsters hard trainen om zichzelf te blijven ontwikkelen.

In baan 1 ging het  bij het andere team wat minder goed. Zij maakten te veel fouten en daardoor eindigden zij aan het eind van de dag op de 12e plek. Dit jonge team heeft nog een hoop te leren, maar daar trainen ze ook hard voor. Ze hebben met deze wedstrijden weer wat wedstrijdervaring opgedaan en weten nu waar ze nog aan moeten werken.
In de 3e ronde van de dag, moest ons tweede niveau 4 team, bestaande uit: Xanne Nanuru, Sandra Jongejan, Anouk van Pelt en Anniek Postema ( Laura Bakker nog steeds geblesseerd) haar wedstrijd turnen. Ook zij draaiden een goede wedstrijd en, ondanks wat kleine foutjes hier en daar, werden zij verdienstelijk 8ste. Nog belangrijker is dat ook zij tevreden terug kunnen kijken op 2 leuke wedstrijden.
 
Aankomend weekend, op 10 december, worden in de turnhal de Fazant de toestelfinales gehouden van de VPR Turncompetitie, en in het weekend van 17 en 18 december doen turnsters van de 1e en 2e divisie mee met aan het Bosan toernooi in Woerden. Hierover zullen wij u weer berichten.

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *