Onze dames met alle teams
door naar het NK in Waalwijk….

Normaal gesproken is turnen een individuele sport, maar afgelopen weekend waren er kwalificaties voor de Nederlandse Kampioenschappen Teams.  Tijdens deze kwalificatie wedstrijden konden teams uit heel Nederland zich plaatsen voor de finale, die wordt gehouden op 3 en 4 dec. in Waalwijk.

Wij schreven met 3 teams in, twee niveau 4 teams en één niveau 3 team.  In Hoogwoud stond vroeg in de morgen ons eerste team klaar, enigszins verzwakt door de afwezigheid van Maxime van Ardennen die vanwege ziekte verstek moest laten gaan, waren ze er toch op gebrand alles te doen om bij de eerste 6 teams te komen. De eerste 6 teams mogen door naar de finale.  

Dit eerste team: Sara Verkerke, Pascalle Tanis, Gazel Nicknam en Esmee Tanis   begon op vloer, wat goed ging. Daarna moesten ze naar sprong, waar Esmee voor het eerst Tsukahara gehurkt sprong, de andere turnsters sprongen een makkelijkere sprong maar deden het netjes waardoor ze na twee toestellen op de 2e plek stonden. Brug ongelijk ging wat minder goed, 2 turnsters vielen eraf en niet alle elementen werden zo uitgevoerd als ze moesten. Dus hier lieten ze wat punten liggen. Bij het laatste toestel, balk. ging het wel weer wat beter, 3 turnsters hebben voor het eerst flikflak gedaan op de 10 cm brede balk.  Uiteindelijk bleek na 4 toestellen dat ze de 2e plaats hadden weten vast te houden. Echter in de 2e en 3e wedstrijd ronde kwamen er nog veel meer teams  uit in niveau 4. Dus was het afwachten of ze uiteindelijk bij de eerste 6 teams zouden eindigen.

In de 2e wedstrijd ronde turnde onze tweede  groep niveau 4.  Dit team bestaat uit: Anniek Postema, Xanne Nanuru, Anouk van Pelt, Sandra Jongejan en Laura Bakker.  Helaas raakte Laura de week voor de wedstrijd geblesseerd aan haar enkel, maar natuurlijk kwam ze mee om haar team te supporten. Dit team mocht het spits afbijten bij brug, wat bij dit team ook niet echt goed ging, ook zij lieten kostbare punten liggen.  Bij balk hadden ze een paar kleine foutjes, maar het cijfer van Anniek, bijna 12 punten,  trok het totaal weer in balans. Bij vloer zetten ze ontzettend goede oefeningen neer, en behaalden dus ook goede cijfers.  Ook sprong ging goed en uiteindelijk werden zij ook 2e van hun ronde. Na twee rondes, stond het eerste team van KDO 5e en het tweede team 3e. allebei nog in de race voor een finaleplaats.

In de 3e en laatste wedstrijd ronde kwamen in niveau 3: Eline Starink, Anouk Slockers, Chantal van de Klooster, Joleine van Es en Karlijn Verhagen uit. In dit niveau stromen de eerste 5 teams door naar de NK.  Dit team heeft een hoop in z’n mars dus er werd wel verwacht dat ze door zouden gaan, echter waren er een hoop elementen die zij voor het eerst in de oefening gingen laten zien, het was dus erg spannend.

Ze begonnen bij vloer, waar mooie vloer oefeningen getoond werden.  Bij sprong was er een beetje stress door de korte inturntijd, maar tijdens de wedstrijd ging het goed en deed Eline voor het eerst een tsukahara gestrekt.  Bij brug ging het ook bij dit team niet lekker, bij balk ging het bij Eline en Chantal wel goed en bij Anouk en Joleine wat minder, wel hebben ze alle 4 moeilijke elementen laten zien, die zij nieuw in hun oefening hebben gedaan om een hogere uitgangswaarde te krijgen.

Uiteindelijk zijn alle 3 de teams door:

Team 1 niveau 4 als zesde
Team 2 niveau 4 als vierde
Team 3 niveau 3 als vijfde

Zeer geslaagde resultaten dus!!!

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *