Open Turnkampioenschappen in Breda…

Op zaterdag 11 juni werden in Breda de Open Turn Kampioenschappen van Breda gehouden…

In de eerste ronde moesten de Pupillen 1 uit de 3e divisie, Thyra van Kouwenhoven,  Loïs de Mol, Jacky Overheid en Quinty Hagenaar, het spits afbijten  Ze begonnen op vloer en lieten hier heel mooie oefeningen zien. Quinty  scoorde 14.10 punten en Jacky 13.40. Met deze goede start hadden de meiden er lekker zin in. Hierna gingen ze naar brug. Ook hier deden ze de oefeningen die ze het hele seizoen al geturnd hadden. Alleen Quinty heeft haar nieuwe afsprong erin kunnen brengen nl. de salto af. Zij behaalde hiermee 13.05 punten. De andere turnsters missen dit onderdeel omdat ze het nog niet helemaal beheersen. Het kostte helaas een flinke aftrek van 2.8 punten. Dit hadden we niet ingecalculeerd en heel het seizoen zijn we nog niet op deze manier beoordeeld. Toch had de jury gelijk bleek bij navraag. Jammer want zo’n grote achterstand haal je niet meer in.

 

Toch gingen we vol goede moed naar de balk en hier heeft zeker Loïs een mooie oefening neergezet. Zij scoorde 11.30 punten. Het laatste toestel was voor deze meiden de sprong. Met een goede sprong (11.85 punten) van vooral Thyra. De wedstrijd voor deze meiden zat erop en de eindscores van Thyra , Loïs, Jacky en Quinty zijn resp. 49.20 punten ( 11e), 47.90 punten (13e),  44.80 punten (20ste) en 50.60 punten (8ste).

Nu was het de beurt aan onze senioren en  junioren.
Bij de junioren zijn dat Elsa Fluks, Aranka Looij en Kayla de Vos. Ook zij turnden een leuke westrijd en behaalden resp. 41.60 punten (11e), 41.10 punten (14e) en 41.75 punten (9e).

Bij de senioren zouden Xanne Nanuru en Laura  Bakker voor het eerst op een wedstrijd flick–flack op de balk doen. Het was ook nog hun eerste toestel. Helaas vielen ze er beiden af. Ze scoorden voor hun balk resp. 8.90 en 9.35 punten.
Ook bij sprong zou Sandra  voor het eerst Tsuka Hara gehurkt op de wedstrijd uitvoeren.
Dit heeft ze gedaan maar helaas hierbij haar enkel geblesseerd. Sandra kon de wedstrijd zelfs niet uitturnen en moest brug overslaan. Jammer want Sandra turnde een goede wedstrijd.

De uitblinkers bij de senioren waren Anniek Postema en Chantal van de Klooster. Deze twee damens mochten op het ere schavot plaatsnemen. Anniek werd met 45.30 punten 2e en Chantal werd met 44.70 punten 3e.

In de laatste ronde kwam Namara Looij uit in de categorie  instappers nivo 10 in de 4e divisie.
Het was voor Namara de eerste keer dat ze deze oefeningen deed en ze heeft het heel goed gedaan. Behalve de balk die was wat minder. Ze scoorde voor sprong  – brug – balk- en vloer resp. 13.35 – 13.15  – 4.30 en 12.25 punten. Het totaal van 47.65 punten was goed voor een 17e plaats.

Tegelijk turnden op de andere baan de jeugd meisjes, nivo 6 – 3e divisie, Elise Duursma en Sascha van Rhoon. Elise had een goede sprong en scoorde hiermee 11.80 punten. Met een puntentotaal van 40.70 punten werd zij 16e. Sascha scoorde totaal 41.05 punten en werd 15e.

Dan wil ik nog even bedanken voor hun hulp:
Celeste  zij heeft in de eerste ronde geholpen.
Anouk en Iris hebben in de 2e ronde geholpen en
Francisca heeft in de 3e ronde geholpen.
Super bedankt!!!

Voor onze selectiemeiden zijn er dit seizoen geen wedstrijden meer.
Wel hebben zij nog een gezamenlijke afsluiting op 2 juli met een BBQ.

Angela

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *