NK Meerkamp en NK toestelfinales…

Twee keer ZILVER voor onze turners…

Op 4 en 5 juni werden in Breda de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren gehouden. Op zaterdag werd de meerkampfinale afgewerkt, terwijl de zondag was gereserveerd voor de toestelfinale.

Voor de meerkampfinale hadden zich vier KDO Cycle Parts turners geplaatst. Per categorie kwamen er 14 deelnemers aan de start. In de eerste wedstrijdronde stonden meteen al twee turners op de vloer.

Marijn Prooi turnde in categorie instap 11, terwijl Jordi Hagenaar bij de benjamin 10 zijn kunnen liet zien. Marijn turnde wat hij waard was maar kwam niet echt lekker in de wedstrijd. Op zijn laatste toestel, sprong, kreeg hij de smaak te pakken  en liet zien een waardige NK finalist te zijn. Marijn verdiende op sprong de gigantische score van maar liefst 19.90 punten. Zijn eindklassering was na zes toestellen 14de.

Jordi Hagenaar behoorde tot de podiumkandidaten door in de halve finale als derde te eindigen. Het werd een zeer spannende wedstrijd ook al bleek snel dat een turner uit Volendam net iets beter was dan zijn tegenstanders. Jordi turnde op zijn zes toestellen zo goed dat het een strijd werd om de tweede en derde plaats. Tijdens de prijsuitreiking werd pas zekerheid gegeven over zijn klassering. Jordi wilde liever goud, maar omdat dit niet haalbaar bleek dan toch maar liever een zilveren medaille dan een bronzen. De zilveren had hij namelijk nog niet in zijn verzameling. Alsof Jordi dit van te voren had verzonnen, hij werd inderdaad 2de en kreeg zijn zilveren medaille.

Mitch de Vos was als 7de geplaatst voor het NK. Voor Mitch hadden zijn supporters een spandoek gemaakt met de tekst, Mitch zet ‘m op turn je naar de top. Of het aan het spandoek heeft gelegen zullen we naar alle waarschijnlijkheid nooit te weten komen. Mitch kon door goed turnen op elk toestel de score van zeventien en meer laten noteren. Hij schoof in zijn eerste finale ooit, nog een plaats op en werd 6de.

Johan van Nimwegen turnt in de categorie, senioren 5. Johan was voor aanvang van het NK podiumkandidaat, doordat hij in de ½ finale 2de was geworden. Na vier van de zes toestellen stond Johan in de tussenstand op de eerste plaats. Ook op het vijfde toestel, brug, turnde hij foutloos, tot aan de afsprong, die mislukte helaas waardoor hij terugviel in de tussenstand naar plaats twee. Tijdens het laatste toestel, rekstok, was de spanning om te snijden. Gelukkig had Johan zijn teleurstelling aan de kant geschoven en liet een foutloze rekstok oefening zien. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Johan zijn tweede plaats had weten te verdedigen en won evenals Jordi zilver.

Op zondag stond de NK toestelfinale op het wedstrijdprogramma. In deze finale mogen de zes beste turners uit de kwalificatie strijden om de hoogste eer.  Marijn Prooi had zich weten te plaatsen op het toestel vloer. Hij liet een strakke vloeroefening zien met maar hele kleine onvolkomenheden. Dit waren er helaas toch iets teveel waardoor Marijn 4de werd.

Coen Meurs had zich niet voor de meerkampfinale weten te plaatsen maar wel op het toestel ringen in de toestelfinale. Het bleef tot de laatste turner spannend of Coen een medaille ging winnen ja of nee. Het werd voor Coen helaas de vierde plaatst en geen felbegeerde NK medaille.

Dit NK finale weekend was tevens het  sluitstuk van een succesvol  KDO Sport turnseizoen en KDO-Sport kan zich nu gaan voorbereiden op de demonstratie die door onze dames en herenselectie én door onze Springgroep gegeven zal worden tijdens de opening, op 18 juni, van turnhal de Fazant.

Eerder deze week mocht Jordi een diploma in ontvangst nemen vanwege een geweldige prestatie, Jordi haalde, tijdens de Open Zuid Hollandse Kampioenschappen in Monster, maar liefst 20 punten voor zijn voltige oefening!!!