NK turnen 28 en 29 mei…
1e divisie…
 
1e ronde Chenoa Gijbels  (instap niv 7).
Chenoa begon haar wedstrijd sterk op sprong met een 3e plaats (13.400 punten), daarna turnde zij een nette brugoefening maar zonder afsprong waardoor zij wat punten tekort kwam,  Chenoa werd beloond met een 10.167 Op de balk viel zij met de radslag maar bleef staan met boogje achterover! Verder een nette oefening die beloond werd met 11.233 Op vloer ging het niet helemaal goed met de stut maar de rest van de oefening zag er netjes uit en leverde 11.433 punten op.
Zij werd 19e in totaal. Na een periode van blessures is dat zeker een verdienstelijke plaats.
 
In de 2e ronde mochten Pascalle Tanis en Joleine van Es zich bewijzen.

Pascalle (pupil 2 niv 5) begon op sprong behaalde hier 14.025 Op brug turnde zij voor het eerst op een wedstrijd een reus achterover .. dit werd beloond met 12.633! Op balk begon zij goed maar viel er daarna af met een pirouette waardoor zij begon te wiebelen, maar ze werd toch beloond met een 10.700 Pascalle had als laatste de vloer, zij turnde deze, zoals altijd, netjes ten werd beloond met een 13.233
Pascalle werd 26e in totaal.
 
Joleine van Es (jeugd niv 4) heeft veel vorderingen gemaakt dit seizoen. De eerste 2 wedstrijden (District en 1/4 finale) is ze ook 1e geworden, en een top 10 notering zat er ook zeker in. Dan moest er natuurlijk wel zonder fouten geturnd worden. Joleine begon haar wedstrijd erg goed, ze turnde een mooie vloeroefening en werd beloond met een 11.700 daarna turnde zij een mooie tsukahara gehurkt op sprong welke beloond werd met een 12.250 Een mooie brugoefening met een dubbele salto als afsprong tot stand werd beloond met 11.133 Na 3 toestellen stond zij in de top 10, maar door een val bij de salto achterover op de balk moest zij dit inleveren voor een 14e plaats in het totaal.
Joleine behaalde op balk 10.677
 
29 mei toestelfinales…
3 turnsters hadden zich hiervoor geplaatst dit waren: Joleine van Es, Maxime van Ardenne en Chenoa Gijbels.

Maxime had zich als 1e reserve geplaatst voor de meerkamp maar omdat er geen afzeggingen waren mocht zij deze niet turnen. Wel mocht Maxime zich als eerste op sprong bewijzen, zij  turnde een mooie schroef maar kwam net iets tekort met de overslag over de pegasus waardoor ze 9e werd op dit toestel.
 
Joleine en Chenoa mochten zich daarna bewijzen op vloer en zij turnden beiden een mooie vloeroefening. De tegenstand was sterk en beiden behaalden een 8e plaats.
 
Chenoa mocht als laatste op sprong, dit toestel is haar favoriet en dat was ook wel duidelijk want zij behaalde een gouden medaille op dit toestel en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen op sprong noemen.
 
De trainers Angelique en Julian kunnen terugzien op een leuke en spannende wedstrijd.

Angelique Gijbels

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *