Op 14 en 15 mei was de finale NK 2e div te Waalwijk. Esmee en Eline hadden zich geplaatst voor de All-round finale op zaterdag en voor de toestel finales op zondag.

Op zaterdag 14 mei uitkomend cat jeugd Esmee Tanis. Esmee begon haar wedstrijd op vloer. Na een goede oefening en een 11.60 (5e) turnt Esmee haar 2e toestel sprong. 2x een overslag liet Esmee aan de jury zien en ontving een 11.45. Derde toestel ronde brug. Hierop heeft Esmee zich in de 1/2 finale ook geplaatst voor een toestelfinale, dus verwachtte we veel van haar op dit onderdeel. Esmee turnde een redelijke oefening en kreeg een 11.667. Na 3 onderdelen stond Esmee op een 11e plaats. Laatste toestel balk het lastigste toestel op een wedstrijd. De zenuwen gieren door je lijf en dan moet je je ook nog staande houden. Esmee ging helaas 1x van de balk en zakte uiteindelijk naar een 26e plaats in het eindklassement met een totaal van 44.450 punten. Keurige prestatie, want je behoort toch tot de beste 36 van Nederland in de 2e div.

Dan na Esmee was het de beurt aan ELine, cat senioren. Haar doel was een top 10. Ook ELine startte haar wedstrijd op vloer. Met een keurige oefening en een 11.85(6e) opende Eline goed. Daarna sprong. Haar toestel( tenslotte ook een toestelfinale op zondag). ELine liet een mooie tsukahara zien ze kreeg een 13.050. Na 2 toestellen stond Eline op een gedeelde 4e plaats. Dan de brug, sterk toestel van ELine. Hierop een super oefening en met een 12,55(3e) vond de jury dat ook en Eline kwam na 3 ronde op een 1e plaats terecht. Tja en dan balk. Hoe ga je deze positie vast houden. Maar ze heeft het eerder voor elkaar gebokst om een super balk te turnen. Helaas dit maal lukte het niet ze moest 1x het toestel verlaten en zag het zilver/brons hierdoor haar neus voor bij gaan. Toch mag ze terugkijken op een geslaagde wedstrijd want ze werd 10e met 47.533 en dus haar doel bereikt!!.

 

Dan de volgende dag. Eline en ik en de rest van ons gezin zijn in Waalwijk blijven slapen bij kennissen en hebben nog heerlijk kunnen relaxen na de wedstrijd in een jacuzzi!!

Voor het eerst werden er ook in div 2 toestelfinales gehouden. Hiervoor moest je in de 1/2 finale een plaats zien te bemachten. Esmee deed dat op brug en Eline op de sprong. De senioren opende de wedstrijd op sprong. ELine en nog 10 turnsters kwamen op voor hun finale. 2 verschillende sprongen moesten er uitgvoerd worden waarvan het gemiddelde telde. Als 4e was ELine aan de beurt. Ze opende goed met Tsukahara gehoekt, dan haar tweede sprong een oversalg salto. Met inturnen slechte landingen. Maar op moment supréme toch een goede landing en met een gemiddelde van 12.767 en een 1e positie moest ELine met spanning afwachten wat de andere 7 turnsters nog gingen doen. Uiteindelijk kwam er nog één turnster met een 12.90 overheen. Eline kreeg het zilven om haar nek wat bijzonder knap is.

Daarna was het de beurt aan  Esmee. 12 turnsters in deze brugfinale. Bij het inturnen zag ik heel veel goede meisjes. Iedereen moest voluit turnen om als beste uit de bus te komen, dus niet inhouden maar risico’s nemen. Esmee liet zien over stalen zenuwen te beschikken. Ze liet een oefening zien om u tegen te zeggen. Met een score van 11.767 en een 1e posistie, moest ook Esmee gespannen afwachten. Er moesten nog 6 meisjes turnen. Op het laatst ging er nog één turnster met een totaal van 11.80 overheen en kreeg ook Esmee net als Eline het zilver. Super prestatie van deze twee kdo turnsters.

Beide meiden en trainers Julian en Simône kunnen terug kijken op een mooi weekend met een mooie afsluiting op de zondag.

 
Foto’s:
 
 
 
 
 
 
Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *