Halve finale in Nijverdal…



Nijverdal. Op zaterdag 7 mei werd in sporthal Kruidenwijk in Nijverdal de halve finale turnen voor heren gehouden. Maar liefst negen KDO Cycle Parts turners hadden zich weten te plaatsen voor deze wedstrijd. In elke leeftijdcategorie konden de beste veertien turners zich plaatsen voor het NK in de meerkamp.

In de voorwedstrijden bleek dat het veroveren van een NK ticket voor enkele van onze turners tot de mogelijkheid behoorde. In wedstrijd een traden vijf KDO turners aan. Het landelijk turn-nivo is erg hoog. Deze halve finale afwerken op het eind van de twee weken mei vakantie maakte het er voor onze turners niet gemakkelijker op. Job Jimmink turnde samen met Marijn Prooi  in cat. instap 11. Beide turnden een goede wedstrijd met maar enkele kleine schoonheidsfoutjes. Job werd 21e met 109,60 punten. Marijn werd, met de hoge score van 111,95 punten 6de en mag naar de NK finale op 4 juni in Breda. Dit puntentotaal was maar een halve punt minder dan nummer drie. In  de cat. pupil 9 waren we met drie deelnemers present. Sam Nicknam  werd vijftigste terwijl Coen Meurs negen en dertigste werd. Mitch de Vos heeft de NK finale weten te halen door de zevende plaats voor zich op te eisen. 

In de tweede wedstrijd van de dag hield Sebastiaan Willemse de KDO eer hoog in de cat. jeugd  8. Met een totaalscore van precies 64 punten werd Sebastiaan 16e en mag helaas niet deelnemen aan het NK. Voor een NK plaats kwam Sebastiaan maar 0,1 punt tekort.

In de derde wedstrijd traden nog drie KDO Cycle Parts turners aan. De zomerse temperatuur was opgelopen tot maar liefst 28 graden. Dat deze temperatuur in de sporthal veel hoger was mag duidelijk zijn. Onze jongens hebben, ondanks deze hoge temperatuur, geturnd zonder grote fouten. Benno Hammerstein en Jop van Gogh lieten mooie en goed verzorgde oefeningen zien. Helaas kwamen beide een halve punt tekort om de finale te halen. De twintigste en negentiende plaats was hun eindklassering.

Bij de senioren kon Johan van Nimwegen zijn geluk niet op. Op de toestellen sprong en vloer had Johan de hoogste dagscore. Op sprong was dit 13,15 punten en op vloer zijn hoogste score ooit 13,00 punten. Tot onze grote verassing was dit voldoende voor een tweede plaats. Dus Johan mag, samen met Marijn en Mitch, naar het NK op 4 juni in Breda.

Tijdens deze halve finale konden de deelnemers ook nog een plek verdienen voor de toestelfinale NK  De beste zes turners per toestel mogen hier aan deelnemen. Marijn Prooi is hiervoor geplaatst op vloer, terwijl Coen Meurs mag deelnemen aan de ringen. Enkele  KDO turners hebben zich op verschillende toestellen nog als reserve weten te plaatsen voor de toestelfinale. Op 21 mei mogen nog drie KDO turners proberen een NK ticket te verdienen. De hoop is dat er minimaal nog een KDO turner de NK meerkamp finale zal halen.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *