GOUD  VOOR  ELINE STARINK
OP TURNTOERNOOI  IN  VLISSINGEN…

Wedstrijdverslag 1e ronde:
Maandag 2e Paasdag hebben 8 turnsters uit de 1e en 2e divisie deelgenomen aan het Tech Care toernooi in Vlissingen. In de 1e ronde mochten bij de jeugd 1e divisie Joleine van Es en Sara Verkerke aantreden. Sara heeft een goede wedstrijd geturnd, geen grote fouten, met 42.150 punten behaalde ze een 8e plaats. Joleine zat niet lekker in de wedstrijd, ze had verschillende vallen en belandde uiteindelijk op de 7e plaats net voor Sara met 42.517 punten.
Bij de jeugd 2e divisie was een grote groep van 28 turnsters en Gazel Nicknam en Esmee Tanis moesten vol aan de bak om in de prijzen te kunnen vallen. Gazel werd 10e met 43.800 punten, ze turnde een goede strakke wedstrijd, met hoge punten op de evenwichtsbalk balk (12.100p, 3e) en op de vloer (11.900, 2e). Op de brug met ongelijke liggers heeft ze helaas nog een te lage uitgangswaarde om met de prijzen mee te kunnen doen. Esmee turnde een matige wedstrijd en werd 15e met 42.400 punten.

Wedstrijdverslag 2e ronde:
De 2e ronde kwamen Eline en Karlijn in actie. Karlijn opende haar wedstrijd op sprong  met tsukahara gehoekt, waar zij helaas al gelijk last kreeg van haar voeten. Ze heeft uiteindelijk als 2e sprong een overslag gesprongen. Eline opende sterk op vloer waar ditmaal haar schroef voorover weer ging zoals altijd. Het 2e toestel was brug voor Karlijn en sprong voor Eline. Karlijn liet voor het eerst een zolendraai handstand zien, deze mislukte jammer genoeg. Maar goed ze heeft het wel geprobeerd en daar is een dergelijk toernooi ook een beetje voor bedoeld. Het is een voorbereiding op het NK. Eline zetten een prachtige tsukahara gehoekt neer en een formidabele overslag salto. Tot onze verbazing werd haar Tshukahara hoger beloond dan de overslag salto! Op naar het 3e toestel. Karlijn naar balk. Karlijn kreeg last van haar rug en haar voeten stopte na dit toestel haar wedstrijd. Het was niet meer verantwoord om verder te turnen. Karlijn, we hopen dat  de pijn snel weer minder wordt en dat je je nog goed kan voorbereiden op het NK. Eline vervolgt haar wedstrijd op brug. Ook Eline liet voor het eerst een stalderwippertje zien aan de jury. De brugoefening was super mooi, maar helaas met de afsprong maakte ze nog een koprol op de mat en ja dat kan natuurlijk niet. Ondanks deze val toch een 11.10 en dat is hoog op brug. Laatste toestel balk. Het was spannend. Eline stond na de brug op een 2e plaats met 0,15 punt achterstand op nummer 1. Nummer 1 turnde een goede brug. Eline moest op balk een 11.4 turnen om op nummer 1 te komen. Eline bleef staan op balk en turnde na een mooie afsprong direct tot stand, ze haalde een 11.7 en kreeg de gouden medaille om haar nek gehangen.


 
Wedstrijd verslag 3e ronde:
In de 3e ronde turnden Pascalle Tanis en Maxime van Ardennen in de categorie pupil 2 eerste divisie. Met erg veel zenuwen begonnen zij bij brug, Pascalle moest ook als eerste van haar groepje, zij liet een heel mooie brug oefening zien met heel hoge opzwaaien, dat werd dan ook beloond met een 12.200.Bbij Maxime ging het iets minder goed, haar wegzet kip lukte niet bij het inturnen, gelukkig wel bij de wedstrijd maar met moeite en waarschijnlijk met veel aftrek. Hierna moesten zij balk turnen, Maxime viel er helaas 2 keer af. Pascalle viel er 1 keer af, maar turnde voor de rest een stabiele oefening. Na de balk waren de meeste zenuwen er wel af en dat zag je bij vloer, want dat ging een stuk beter. Tijdens de wedstrijd viel Pascalle nog bijna bij haar overslag streksalto omdat ze een beetje uitgleed over de vloer, maar voor de rest ging het aardig bij de 2 dames. Het laatste toestel, sprong, ging erg goed alleen waren er nog een paar dames die wat hoger scoorden. uiteindelijk viel Pascalle met een 4e plek net buiten de medailles, Maxime werd 9e.

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *