Succes voor onze Cycle Parts Turners…

Waddinxveen. Op zaterdag 16 april was er weer een landelijke kwalificatiewedstrijd voor jongens en heren. Deze wedstrijd was de tweede, en laatste, kwartfinale richting Nederlands Kampioenschap.

Voor al onze turners was het belangrijk om hoog te scoren in hun klassement. Dit om een kans te maken op een plaats voor de halve finale.

Om 8.00 uur begon de eerste van drie wedstrijden met in wedstrijd een vijf KDO-ers op de vloer. Marijn Prooi en Job Jimmink uitkomend  bij de instappers lieten zien wat ze waard waren. Marijn bleef rustig zijn oefeningen afwerken en werd 1ste. Job kwam uit op een geweldige 5de plaats.

In de categorie pupillen hadden we drie turners in de strijd. Mitch de Vos klom weer op de hoogste plaats op het erepodium en mocht alweer goud in ontvangst nemen. Coen Meurs kwam op een zeer goede vijfde plaats. Sam Nicknam, met de werkweek nog in de benen, viel enigszins tegen met zijn 17de plaats.

In de tweede wedstrijd, om 13.00 uur, waren de benjamin jongens aan de beurt. Jordi Hagenaar maakte geen fouten en liet op alle toestellen goed en verzorgd turnen zien. Met een gigantische voorsprong van zeven punten op nummer twee was het goud voor Jordi. Micha Jimmink werd met weinig fouten 10de terwijl Quinten Zoetemijer 15de werd.

In wedstrijd drie, om 17.00 uur, waren de turners bij de jeugd junioren en de senioren aan de beurt. Sebastiann Willemsen werkte zijn wedstrijd erg netjes af met als uitschieter paard voltige. Op dit toestel kreeg hij maar liefst 10.90 punten. In totaal werd Sebastiaan tweede en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. De onderlinge sportieve strijd tussen Jop van Gogh en Benno Hammerstein wordt vaak beslist in het voordeel van Jop. Deze wedstrijd waren de onderlinge verschillen tussen onze twee KDO Cycle Parts turners wel heel erg klein. Het verschil tussen deze vrienden was na zes toestellen het kleinste verschil wat bij het turnen mogelijk is. Met 0.05 punten won Jop van Gogh toch weer deze sportieve turnstrijd. Jop werd vierde en Benno vijfde. Johan van Nimwegen zat niet lekker in de wedstrijd. Maar ondanks dit feit turnde Johan een solide wedstrijd zonder grotere fouten. Johan werd vijfde met maar liefst 67.60 punten.

Onze turners krijgen helaas pas later te horen af ze voor de halve finale geplaatst zijn. Dit komt omdat de organisatie nogal wat problemen heeft met de computer.
De eerste van de twee halve finales is op 7 mei in Nijverdal terwijl de tweede op 21 mei in Zwijndrecht zal zijn. In de halve finale kunnen de beste 14 turners zich plaatsen voor de meerkampfinale en voor de toestelfinale nog eens de beste zes turners op elk van de zes toestellen.

Categorieën: Turnen