Zondag 17 april in Twello waren de 1/2 finales voor het NK. De turnsters Gazel Nickamn, Esmee Tanis, Anouk Slockers en ELine Starink kwamen in actie. De beste 12 turnsters konden zich plaatsen voor het NK. Ook per toestel kon je een plaats bemachtigen voor het NK (dit is nieuw bij de 1e en 2e div). 

Als eerste waren de jeugdturnsters Gazel en Esmee aan de beurt. Balk was hun eerste toestel. Zowel Gazel als Esmee wisten de zenuwen de baas op dit smalle latje. Gazel met een prachtige oefening scoorde 11.10 en Esmee haalde tot haar grote verrassing ook een 11.00! 


 
Op naar het 2e toestel de vloer. Ook hier werd er goed geturnd en Gazel werd beloond met een 11.05 Esmee een 11.00.


 
Sprong. Gazel en Esmee springen allebei een overslag. Met een 11.20 voor Esmee en een 11.55 voor Gazel en dat is voor een overslag stond Gazel na 3 ronden op een mooie 6e plaats. Esmee stond nog niet bij de eerste 12 meen ik, maar haar brug moest nog komen en daar kan Esmee goed op turnen. Dit liet zij ook zien zij scoorde op brug een 11.40 met als een van de weinige bij de jeugdturnsters een vluchtelement. Hiermee kwam Esmee uiteindelijk op de 7e plaats en dus door naar het NK in Waalwijk. Gazel kwam op brug niet verder dan 9.70 wat helaas niet genoeg was voor een plaats bij de beste 12.
Volgens de uitslagen lijst heeft Esmee op brug toch nog een toestel finale gehaald. Ze werd als 1e reserve opgenoemd maar dat klopt niet. Ze is gewoon 3e!


 
Na de jeugdturnsters kwamen Anouk en Eline in actie. Deze senioren turnsters moesten alles uit de kast halen om zich een plaats bij de beste 12 te manifesteren. Met brug als eerste toestel begonnen de dames aan hun wedstrijd. Anouk turnde niet helemaal foutloos aan brug en scoorde 10.25. Ook ELine liet wat puntjes liggen op haar favoriete onderdeel en kreeg een 10.90. Achteraf waren het nog redelijke cijfers op brug vergeleken met de andere deelneemsters.


 
2e toestel balk. Anouk een training ervoor nog vervelend gevallen met haar salto achterover had het niet makkelijk. Maar desondanks zette zij een prachtige oefening neer, zonder wankelingen. Met haar salto moest ze helaas het toestel verlaten, maar ze scoorde toch 11 punten. Eline bleef wel op het toestel, maar was niet echt stabiel en liet hier toch wederom wat puntjes liggen en scoorde 10.95


 
Dan vloer. Anouk ging voor een plaats bij de beste 3 om zo een toestel finale binnen te halen. Haar vloer was prachtig, maar haar wisselspagaat werd afgekeurd en haar nieuwe combinatie 1/1 pirouette geheven been gevolgd door hurksprong 1 1/2. Hierdoor gaat haar uitgangswaarde iets naar beneden, maar natuurlijk ook de uitvoering doordat er onderdelen zijn afgewaardeerd. Ze kreeg een 11.55. Anouk voor mij ben je absolute een topper op dit onderdeel en snap dat je heel teleurgesteld bent meid.
ELines vloer gaat de laatste tijd wat minder, maar ze kreeg ondanks wederom een foutje met haar schroef toch nog een 10.95.


 
Laatste toestel sprong. Anouk turnde voor wat ze waard was, ze scoorde 12.25 en met een puntentotaal van 45.05 kwam Anouk net iets te kort om zich bij de beste 12 te plaatsen. Heel jammer. Dan ELine op sprong: Op dit onderdeel wilde Eline zich plaatsen voor de toestelfinale sprong. Hiervoor moesten 2 verschillende sprongen geturnd worden. ELine zou haar overslag salto voor het eerst in een wedstrijd gaan turnen, best spannend natuurlijk. Haar eerste sprong tshukara gehoekt was goed uitgevoerd en kreeg een 12.70. Dan haar tweede sprong overslag salto. Nou ook hier liet ELine zien dat ze tot de beste van Nederland hoort op sprong want ze werd voor deze goed uitgevoerde sprong beloond met een 13.50! Met een totaal van 46.01 staat ELine op het NK all-round en een dag later op de toestel finale sprong.


 
ELine en Esmee gefeliciteerd met jullie finaleplaatsen en Gazel en Anouk verwerk jullie teleurstelling en ga weer lekker trainen en laat zien dat ook jullie er bij horen!
 
Simone

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *