NK in Dalen…

Het behalen van deelname aan de het NK bij het turnen is een hele opgave. Tijdens twee wedstrijden moet je je bij de top van jou niveau turnen. De districtwedstrijd en de halve finale zijn de wedstrijden waarin je dit voor elkaar moet krijgen. Van onze 3e divisie turnsters lukte dat twee turnsters: Xanne Nanuru en Chantal van der Klooster.

Deze twee turnsters reisden dan ook op zaterdag 9 april met trainers en supporters af naar Dalen.
Deelname aan het NK betekent al dat je bij de beste 36 turnsters van heel Nederland hoort, een enorm knappe prestatie van Chantal en Xanne.

Na de warming-up begonnen Xanne en Chantal bij het toestel vloer. Dit ging erg goed en Xanne behaalde 11.700 punten, Chantal met een minimaal verschil 11.733 punten.

Het volgende toestel sprong ging nog beter, zeker voor Xanne, zij behaalde het op één na hoogste cijfer, een 12.800 met een super hoge tsukahara gehurkt. Chantal deed deze sprong ook en zelfs nog een keer gehoekt, zij voerde deze sprong technisch echter iets minder uit waardoor de jury op een iets lager cijfer uit kwam. Na deze twee toestellen stond Xanne op de 1e plaats in het tussenklassement, dat maakte het allemaal erg spannend.

Bij brug maakte Xanne helaas een foutje waardoor ze haar oefening iets moest aanpassen en een paar punten liet liggen. Chantal liet een hele mooie oefening zien waarvoor de strenge jury haar beloonde met 10.050 punten. Met deze punten steeg Chantal naar de 3e plek in de tussenstand na drie toestellen en Xanne viel terug naar de 10e plek.

Balk was het laatste toestel en gelijk ook het moeilijkste toestel voor Xanne en Chantal. Tijdens trainingen lukt het vaak om de oefening op de balk stabiel uit te voeren, alleen nu op een wedstrijd met wat meer zenuwen hadden beide turnsters wat meer wiebels waarvoor je veel aftrek krijgt. Chantal behaalde nog een 9.700 en Xanne een 9.200, maar dit was niet genoeg om hun plaatsen vast te houden. Uiteindelijk bleef Chantal nog wel in de top 10, zij werd 9e met een totaal van 43.783 punten, Xanne werd 22ste met 42.300 punten.

Onwijs goede prestaties van onze dames, zij zijn dit seizoen erg vooruit gegaan en de trainers zijn beretrots. We gaan natuurlijk proberen de stijgende lijn door te zetten zodat Xanne, Chantal en wellicht meer van onze turnsters volgend wedstrijdseizoen mee kunnen strijden voor de titel Nederlands Kampioene. Binnenkort zullen er ook nog enkele 1e en 2e divisie turnsters van KDO-Sport turnen in de halve finale en op het NK.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *