Ons dames volleybaltoernooi…

Op 9 april organiseerde onze trainer Peter Souren voor de zesde keer in successie het dames volleybaltoernooi in gymzaal de Medeklinker.
Dit volleybaltoernooi is bestemd voor alle dames conditiegroepen.

Elke conditiegroep wist een team van zes tot acht dames op de been te brengen en had een eigen ludieke naam verzonnen. Zo was er het ‘B Team’ uit gymzaal Bolwerk, de ‘Blauwmeppers’ uit de Ravensehoek, de ‘Zwarte Raven’ uit de Ravensehoek en natuurlijk de winnaars van vorig jaar de ‘Moriaantjes’ uit de Moriaanseweg.

Om tien uur in de ochtend werd de eerste set gespeeld. Elk team stond in de sterkste opstelling op het veld. In de voorronde bleek het team de ‘Zwarte Raven’ erg sterk en wonnen alle drie hun voorwedstrijden. Het team de ‘Moriaantjes’ wist twee wedstrijden te winnen. Zodoende stonden deze twee teams tegenover elkaar in de grote finale.


Alle teams die meededen aan dit volleybaltoernooi…

Voor deze finale werd eerst de troostfinale gespeeld door de ‘Blauwmeppers’ en het ‘B Team’. Deze wedstrijd leek op de grote finale want het puntenverschil bleef erg lang gelijk opgaan. Uiteindelijk wisten het ‘B Team’ deze troostfinale in hun voordeel te beslissen.

In de grote finale ging de strijd tot 11-11 gelijk op. Door nervositeit  van beide teams werden er veel foute ballen geslagen maar beide teams hervonden zich en speelden de sterren van de hemel. De ‘Zwarte Raven’ bouwden een voorsprong van vier punten op en gaven deze niet meer uit handen.
Ze wonnen de wisselbeker met 25-21.


Het winnende team ‘De Zwarte Raven’…

Het winnende team bestond uit de dames; Maroesjka Bonefaas, Wiesje van Campen, Linda Coppoolse, Anne van de Ploeg, Lenie de Reus, Kiki Sira-Volbeda (die helaas door haar enkel ging), Monique van de Weerd, en Riekje Wols. Dit uitermate sterke team zal de wisselbeker in 2012 zeker verdedigen.


Peter krijgt een leuke blijk van waardering van de dames…

Het meest belangrijke van dit toernooi was, naast de teamprestatie, ook de teambuilding binnen de KDO Sport dames conditiegroepen. Na afloop konden de supporters en de deelneemsters onder het genot van een drankje naar keuze nog nagenieten in de KDO Foyer van deze gezellige en sportieve ochtend.

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *