District finale turnen dames
Op zondag 27 maart werd de halve finale gehouden voor turnsters in de 3e divisie, waar 2 turnsters van KDO-sport doorstroomde naar de landelijke finale. Afgelopen weekend was er nog de kans voor een hoop meiden om op district niveau kampioen te worden.
Hiervoor reisde we af naar Amsterdam. In de eerste ronde was Quinty Hagenaar aan de beurt in de categorie pupil 1. Zij turnde een goede wedstrijd en werd met 50.400 pnt gedeeld 10e samen met Stefanie Schipper van GV Brinio Brielle.

In de 2e wedstrijd ronde had KDO nog meer turnsters, deze turnsters komen uit in de leeftijdscategorie pupil 2 en jeugd. Marleen Hooiveld turnde in pupil 2 zij had een goede wedstrijd tot vloer, daar kreeg zij door wat kleine foutjes een 8,500 pnt wat ervoor zorgde dat zij in het eindklassement met 42,350 pnt 25ste werd.
In de andere baan kwamen in jeugd uit: Noa Poot, Iris Bakker en Sascha van Roon. Iris en Noa deden op de balk een nieuw element wat meer waarde heeft, een arabier. Hierdoor waren ze wel extra zenuwachtig maar het was een goede wedstrijd om het te proberen. Uiteindelijk werd Iris met 42,650 pnt 26e , Noa met 42.350 pnt 29e en Sascha werd 31ste met 41,850 pnt.

In de 3e en laatste ronde was het de beurt aan de junioren en senioren. Bij de junioren turnde voor KDO, Aranka Looy, Kayla de Vos en Cindy Wieleman. Alle 3 de dames gingen tijdens de eerste 3 toestellen erg gelijk op, Aranka had een mooie balk oefening en behaalde daar ruim 11 punten en Kayla en Cindy behaalde bij vloer ruim 11 punten. Het laatste toestel voor hun was brug, daar was Kayla niet echt gelukkig en het lukte haar niet om de geoefende afsprong te turnen. Hierdoor zakte zij in het eindklassement een stuk naar beneden ten opzichten van haar mede turnsters, ze werd 25ste met 41.100 pnt.  Aranka en Cindy hadden op het eind precies de zelfde aantal punten en zij werden gedeelde 13e met 42,900 pnt.

KDO-sport had weer een grote groep senioren die zich voor deze wedstrijd hadden geplaatst. Anniek Postema, Xanne Nanuru, Chantal van der Klooster, Laura Bakker, Daniëlle Maas, Sandra Jongejan, Ellen van den Doel en Julia van Wijk. Hierdoor hadden wij een groepje helemaal gevuld met KDO turnsters. Er waren te weinig jury leden voor deze wedstrijd waardoor de wedstrijd niet zoals normaal verloopt, de jury bij brug moest in 2 banen tegelijk jureren en hierdoor liep de wedstrijd een hoop vertraging op. Voor Ellen en Julia was deze wedstrijd geen groot succes, bij balk waren ze erg streng in het beoordelen van de gymnastische sprongen, bij deze turnsters werden er een hoop van deze sprongen niet geteld waardoor je een erg laag cijfer overhoud. Laura, Daniëlle en Sandra eindigde in de middenmoot, zij werden resp. 19e , 21ste , 23ste .
Chantal had ook bij balk niet een geweldige dag, zij werd uiteindelijk 9e met 43,550 pnt. Xanne probeerde bij sprong en moeilijkere sprong dan ze normaal turnde, deze lukte niet helemaal maar gelukkig heb je 2 kansen en zij had bij haar eerste sprong al een hele mooie tsukahara gehurkt geturnd waardoor ze toch nog het 2e hoogste cijfer van iedereen had op sprong. Alleen bij brug maakte ze een foutje waardoor ze een paar punten liet liggen, ze werd in het eindklassement 6e met 43,900 pnt.
Anniek revancheerde zich, zij maakte vorige week een grote fout op brug waardoor zij zich niet plaatste voor de landelijke finale. Maar nu ging brug een stuk beter en uiteindelijk bewees ze dat ze bij de top hoort van de 3e divisie senior turnsters, ze werd 3e met 45,450 pnt en mocht dus de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *