Dag 1 halve finale turnen 1e divisie Volendam….

De instappers van KDO-Sport uit Hellevoetsluis mochten za. 2 april het spits afbijten in Volendam. Chenoa Gijbels (14e) net teruggekeerd van een blessure turnde sterk op sprong en vloer. Op de evenwichtsbalk en de brug met ongelijke liggers liet ze wat steekjes vallen. Dus tijdens de finale kan er nog meer uitgehaald worden.

Julia Langendoen turnt haar oefeningen nog niet volledig en belandde op een 23e plaats, helaas niet voldoende om door te stromen naar het NK.
 
In de 2e ronde kwamen Pascalle Tanis (pupil2) en Sara Verkerke (jeugd) aan de beurt. Pascalle turnde een goede wedstrijd en werd 23e, alleen op de evenwichtsbalk enkele grote wiebels maar ze bleef erop. In deze categorie net genoeg om door te stromen naar het NK. Sara had haar dag niet, met 3 vallen werd ze uiteindelijk 28e. 

In de laatste ronde turnde Karlijn Verhagen een goede wedstrijd en werd 10e bij de junioren. Hiermee is ze ruim door naar het NK op 28 mei in Deventer. Na langdurig blessureleed heeft ze zich enorm terug geknokt met dit mooie resultaat. De trainers Julian Ringelberg en Angelique Gijbels hebben erg genoten en waren zeer tevreden.

Groetjes Julian

Dag 2 halve finale…

Zondag was het de beurt aan Maxime (pul2) en Joleine (jeugd). Maxime turnde in de 1e wedstrijdronde en opende als eerste haar wedstrijd op vloer. Een schitterende uitstraling maar wel met wat kleine foutjes. Het tweede toestel sprong liet Maxime zien tot de beste te horen. Zij plaatste zich als 3e voor de toestelfinale op dit onderdeel. Maxime maakt veel kans om op dit onderdeel de beste van Nederland te worden. Daar gaat zij dan ook de komende weken op focussen. Dan de brug, hier komt Maxime nog iets te kort. Dan het laatste toestel balk, hier liet Maxime wederom een mooie oefening zien met een gulle lach naar de jury tijdens een onderdeel. Maxime wist zich helaas op 0,1 punt na niet te plaatsen voor het NK all-round. Ze is wel de eerste reserve.

In de tweede ronde was Joleine aan de beurt. Zij moest haar wedstrijd beginnen op balk. Joleine turnde makkelijk en verdiende een 11.10 punt. Net niet genoeg voor een toestelfinale. Daarna de vloer. Ook hier liet Joleine zien tot de best te horen, met prachtige gymnastische sprongen en acro’s ontving zij een 12.10 punt van de jury en plaatste zich  als  3e voor de toestelfinale. Daarna de pegasus. Een beetje zenuwachtig was ze wel. Ze sprong voor het eerst een tsukahara gehurkt over dit springtoestel. Met inturnen nog zo mooi tot stand, maar dan de wedstrijd, dat is toch andere koek. Haar 2e sprong een overslag 1/1 lukt goed en kreeg 11.90 van de Jury. Laatste toestel brug. Op het scorebord was het Joleine aan kop. Dit met nog één onderdeel te gaan, waar niet veel punten gegeven worden zou het lastig zijn om die positie vast te houden. Met één fout op de brug en een 10,55 punt was de einduitslag een 8e plaat. Wat ook bijzonder knap is.

Simône

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *