Chantal en Xanne door naar NK turnen 3e divisie…

In het weekend van 26 en 27 maart, werd in Wieringerwerf gestreden door onze turnsters in de 3e divisie om een plekje te veroveren in de landelijke finale.
Onze turnsters waren ingedeeld op zondag. Marleen Hooiveld moest haar wedstrijd turnen in de 2e wedstrijdronde. Zij heeft een goede wedstrijd gedraaid met alleen een paar foutjes op balk, alleen haar tegenstanders waren erg sterk en zij haalde dit niveau van turnen nog niet. Ze werd uiteindelijk 35ste met 43.283 punten.

In de 3e en laatste wedstrijdronde was het de beurt aan de junioren Kayla de Vos en Aranka Looy in baan 1 en de senioren Chantal van de Klooster, Xanne Nanuru, Danielle Maas, Yoshka Spuij, Sandra Jongejan en Anniek Postema.
Al snel bleek dat ook hier het niveau erg hoog lag. Kayla viel een paar keer van de balk en kon haar oefening bij brug niet achter elkaar turnen, wat veel punten aftrek geeft. Ook de brugoefening van Aranka verliep niet goed. Kayla werd 32ste met 38.733 punten en Aranka 29ste met 41.467 punten.

Bij de senioren lag het niveau ook erg hoog, en met dat gegeven mag je bijna geen fouten maken. Helaas gebeurde dat wel en bleken bepaalde verwachtingen niet vervuld te worden, wat voor enkele turnsters uitliep op een teleurstelling.
Gelukkig maakte Chantal geen grote fouten, met goede oefeningen behaalde ze uiteindelijk 44.817 punten wat goed is voor een 10e plek, ruim door naar het NK dus. Ook Xanne deed het goed, ze had op balk wel wat foutjes door de spanning, maar op de brug turnde zij een nieuw element en dat lukte heel goed. Xanne behaalde net genoeg punten om 18e te worden en zij is daarmee ook door naar het NK.  Op naar Dalen waar het NK gehouden wordt op 9 april.

Sebastiaan Maas

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *