Drie keer goud voor KDO Cycle Parts turners…

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart was de eerste landelijke turnwedstrijd voor de jongens en heren in Alkmaar. Maar liefst 12 KDO Cycle Parts turners namen deel aan de eerste van twee kwalificatie wedstrijden. Voor deze wedstrijd  hadden de turners zich al bewezen op plaatselijk, regionaal en provinciaal niveau. Natuurlijk is de spanning groter in het landelijke circuit. Op zaterdagochtend om 8.30 uur waren 5 Hellevoetse jongens aan de beurt, verdeeld in twee groepen. Bij de jongens instap (9 en 10 jaar) niveau 11 turnen Marijn Prooi en Job Jimmink. Beide turnden een goede wedstrijd, zonder grote fouten. Marijn nog net iets harder werken aan zijn lichaamsspanning om recht te hebben op een podiumplaats. Marijn wist een welverdiende vierde plaats voor zich op te eisen, met maar een tiende achterstand op nummer drie. Job deed voor het eerst mee aan de landelijke wedstrijden. Job Jimmink werd tot ieders verrassing 5de.

In de categorie pupillen (11 en 12 jaar) had KDO drie turners in de strijd. Deze jongens hebben iets meer ervaring met landelijke wedstrijden. Mitch de Vos, Coen Meurs en Sam Nickman moesten turnen in een groep met veel en grote turntalenten. Dat onze turners ook turntalenten zijn bleek tijdens de wedstrijd en bij de prijsuitreiking. De jarige Mitch de Vos werd eerste en bezorgde zichzelf met de gouden medaille een mooi verjaardagscadeau. Coen Meurs werd met goed en verzorgd turnen 5de. Helaas moest Sam Nicknam genoegen nemen met een 12de plaats.

Later op de dag waren de jeugd, junioren en de seniorturners aan de beurt. Al deze turners moesten in een wedstrijdronde aantreden. Het was voor de leiding best moeilijk om alle turners optimaal te begeleiden. Dit omdat de vier KDO Cycle Parts turners onderverdeeld waren in drie groepen. Sebastiaan Willemsen categorie jeugd(13-14 jaar) turnde op de rekstok voor het eerst op een wedstrijd losom – reuzendraai – streksalto als afsprong. Deze nieuwe onderdelen combinatie lukte goed en werd beloond met 9.85 punten. Sebastiaan werd na afloop van zijn zes toestellen 13de. Benno Hammerstein en Jop van Gogh turnen in de categorie junioren 1(15-16 jaar). Ook Benno en Jop hadden een nieuwe onderdelencombinatie op het toestel rekstok. Vanuit reuzendraai voorover, ½ draai, reuzendraai achterover werd door Benno een enkelvoudige salto en door Jop  een dubbel gehurkte salto achterover uitgevoerd. Omdat de rekstok hun eerste wedstrijdtoestel was, was de spanning bij de KDO supporters om te snijden. Bij Benno ging de nieuw rekoefening prima en kreeg 9.05 punten. Bij Jop ging zijn nieuwe combinatie goed tot de afsprong. Hier moest hij helaas even zijn handen op de mat zetten. Toch kreeg hij nog een goede waardering met 10.15 punten. De wedstrijd verliep daarna wat minder gespannen wat resulteerde in een 9de plaats voor Benno en een 12de plaats voor Jop.

Johan van Nimwegen is deelnemer in de categorie senioren(vanaf 19 jaar). Johan turnt al jaren mee in het landelijke circuit bij de eerste 10. Of dat dit jaar ook weer zou lukken moest nog maar bewezen worden. Johan had op meerdere toestellen nieuwe elementen ingebouwd in zijn oefeningen. Behalve een klein foutje op het voltige paard heeft Johan een super goede wedstrijd geturnd. Het eindresultaat voor Johan kon haast niet uitblijven, hij mocht tijdens de prijsuitreiking de gouden medaille in ontvangst nemen. Om 21.00 uur kon iedereen huiswaarts keren met een positief gevoel.

Op zondagmorgen had KDO nog drie kanjers op de wedstrijdvloer. Alle drie turnen in de categorie benjamin (7 en 8 jaar). Na goede wedstrijden in Hellevoetsluis en Rotterdam waren nu de grote landelijke wedstrijden aan de beurt. Vol goede moed, en goed getraind, begonnen de jongens aan hun wedstrijd. Quinten Zoetemeijer en Micha Jimmink zijn aan elkaar gewaagd met altijd een licht puntenvoordeel voor Quinten. Deze wedstrijd werd de onderlinge strijd beslist in het voordeel van Micha. Quinten werd in totaal 15de terwijl Micha 10de werd. Jordi Hagenaar is de derde turner van dit trio. Dit Hellevoets turntalent liet zien wat hij in zijn mars had. Het aanwezige publiek gaf vaak een spontaan applaus als Jordi klaar was met zijn oefeningen. Jordi mocht, naar het voorbeeld van Mitch en Johan,  ook zijn welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Met dit goede begin van de landelijke wedstrijden, die eindigen in juni met het NK, mag KDO-Sport hopen op een succesvol landelijk turnjaar 2011.              

Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *