Onze selectieturnsters in Nieuw Vennep…

Zaterdag 12 maart reisden Sebastiaan, Angelique en Simône met 9 turnsters en ouders af naar Nieuw Vennep voor de voorronde van het NK turnen 1e en 2e div. In de 2e wedstrijdronde moesten de 1e div. turnsters Pascalle Maxime (pup2),Sara en Joleine (jeugd) in baan1 hun wedstrijdoefeningen tonen In dezelfde wedstrijdronde in baan 2 waren  het Gazel en Esmee (2e div. jeugd) die alles uit de kast moesten gaan halen om zich bij de beste 21 te turnen. Pascalle en Maximen startten hun wedstrijd op vloer. Beide meisjes hebben een super uitstraling en werden beloond met resp een 12.333 en 11.767. Sara en Joleine kwamen uit op sprong. Joleine zette een keurige overslag 1/1 neer en kreeg daarvoor een 11.6 en Sara turnde een overslag en de jury gaf haar een 10.80. Op baan 2 onze jeugdmeiden Esmee en Gazel  die hun wedstrijd op het meest gevreesde toestel moesten beginnen de BALK. Gazel turnde een super oefening, dat vond de jury ook en ze kreeg een 11.267 wat voor balk behoorlijk hoog is. Esmee was een beetje onstabiel en onzeker maar wist wel op de balk te blijven en kreeg een 9.833. Op naar het tweede toestel. De spong voor Pascalle en Maxime, ook hier werd er door deze meisjes goed geturnd. Pascalle verdiende voor haar beide sprongen een gemiddelde van 13.90 (3e plaats) en Maxime deed het nog net even iets beter en verdiende 14.225 (1e). Daar laten de KDO turnsters zien bij de beste te horen. Sara en Joleine gingen naar de brug. Joleine turnde een prachtige oefening met een losom handstand reuzenzwaaien en een dubble salto af en kreeg een 12.450 (1e) ook Sara turnde een mooie oefening met een prachtige streksalto half. Echter turnde zij volgens de jury een element (buikdraai) te weinig en werd met 4 punten aftrek gestraft. Heel vervelend zeker als je zeker weet dat je wel de buikdraai hebt geturnd. Voor Esmee en Gazel was de vloer het 2e toestel. Onze KDO turnsters laten wederom zien dat zij hier goed scoren. Gazel ontving een 11.60 (6e) en Esmee zelfs een 11.667 (4e) Op naar de 3e toestelronde: Pascalle en Maxime turnden hun oefening op de brug. Kan ik niet zoveel over zeggen want ik heb deze niet gezien. Maar volgens trainster Angelique hebben ze hun oefeningen netjes uitgevoerd. Pascalle 13.350 en Maxime 12.20. Aan de punten te zien moeten beide meisjes nog wel wat gaan verbeteren op dit onderdeel om met de allersterksten mee te kunnen. Joleine en Sara gaan naar de Balk Help die balk, het blijft een moeilijk toestel op een wedstrijd. Maar hier lieten beide meiden zien dat wiebels bijna niet bestaan en vallen al helemaal niet. Joleine liep volgens mij niet op een balk maar gewoon op de grond zo makkelijk deed ze het. Ze kreeg van de jury een 12.450 (1e) en onze grappige Sara turnde een 9.993. Aan de andere kant op baan 2 waren het Gazel een Esmee die de spong moesten gaan doen. Beide turnsters springen een overslag en met een 11.150 voor Esmee en een 11.10 voor Gazel hebben alle turnsters nog 1 toestel te gaan. Het scorebord gaf een mooie tussenstand aan. Ik meen Gazel op een 2e of 3e plaats te hebben zien staan, Joleine op een 2e en Pascalle op een 3e plaats. Soms wel jammer dat het op die borden staat, want de turnsters zelf zien dat ook en vinden het vaak lastig om daar mee om te gaan. Maar goed dan is het aan het trainingsteam om de meiden te vertellen, laat je niet gek maken door het scorebord. Gewoon je oefeningen turnen zoals je kan en natuurlijk is een prijs een mooie beloning, maar focus je op alleen je oefening. Pascalle heeft dat gedaan, zij moest naar de balk en turnde een prachtige 12.00 (4e), maar dat was niet genoeg om 3e te blijven, is ook heel moeilijk, op balk vallen over het algemeen niet zulke hoge punten als bv op vloer en sprong. Joleine moest haar plaats vast zien te houden met alleen nog de vloeroefening te gaan. Dit is niet onmogelijk en ze deed wat ze moest doen van haar trainsters, genieten,stralen en de acro-series direct tot stand. Ze werd beloond met 11.80 en dat was uiteindelijk voldoende om de GOUDEN MEDAILLE te krijgen. Gazel moest haar 3e plaats vast zien te houden met nog een brugoefening. Brug is het l zwakste toestel van Gazel, dus bijna een onmogelijke opgave. Gazel kreeg voor brug slechts 8.55 en wist zich samen met Esmee wel te plaatsen voor de halve finale.


 
Dan in de 3e wedstrijdronde was het de beurt aan onze senioren turnsters 2e div. Eline en Anouk en 1e div. turnster Karlijn bij de junioren.
Karlijn turnde haar eerste wedstrijd van het seizoen ( blessures). Het was even aftasten hoe haar nieuwe oefeningen werden beloond. Op sprong liet Karlijn een Tsukahara gehoekt zien en tot haar vreugde kreeg ze daar een 12.4 voor. op brug een 10.15 ook hier liet Karlijn zien dat na een lange periode van weinig trainen ze het goed heeft opgepakt. Op balk is Karlijn nog niet op haar niveau en gaat de komende tijd hard trainen om daar ook weer te schitteren. Haar vloeroefening is prachtig, maar door het ontbreken van een odnerdeel kwam Karlijn 4 punten tekort en dan zak je hard in de einduitslag. Gelukkig stroomden bij Karlijn alle turnsters door, dus geen vuiltje aan de lucht.  


 
Dan natuurlijk onze seniorenturnsters Eline en Anouk. Het deelnemers veld was bijzonder sterk. Eline en Anouk weten wat ze moeten doen, goed turnen. Brug was het eerste toestel Eline opende goed, met een krachtige en snellopende oefening zette zij een 11.35 neer. Ook Anouk turnde een keurige oefening en kreeg een 10.70. Dan het 2e toestel balk. ELine kwam als eerste van de 2 in aktie en zette daar een oefening neer om u tegen te zeggen. Stabiel, 1 klein wiebeltje en een mooie streksalto voorover af. Met een 11.60 (persoonlijk recordcijfer) was zij dik tevreden. Anouk deed het helaas wat minder, met haar salto in haar oefeningen die zo mooi is, viel ze helaas van de balk. Anouk kreeg voor haar balk een 10.167. Dan de vloer, Eline turnde een mooie oefening met mooie gymnastische sprongen maar helaas met haar laatste serie streksalto 1/1 schroef voorover moest zij met één hand de vloer aanraken en dat werd zwaar gestraft. 10.433. Anouk turnde haar vloer werkelijk schitterend. Alles klopt gymnastisch, acrobatisch en qua uitstraling, en dat vond de jury ook. Met een 12,533 kreeg zij het hoogste cijfer!! Als laatste toestel de sprong. Eline turnde een Tsukahara gehoekt, hoog en bijna direct tot stand. Ze ontving een 12.70 (2e),maar helaas door het foutje op de vloer greep ze naast de bronzen medaille. Ze werd 4e, maar wel heel tevreden. Anouk tunde ook Tskukahara gehoekt, maar landde niet goed en werd gewaardeerd met een 11.45. Beide dames hebben zich ruimschoots geplaatst voor de 1/2 finale in april.

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *