Eerste jongtalenten wedstrijd in turnhal de Fazant…

Voor het eerst heeft KDO-Sport één van de 3 jongtalenten wedstrijden georganiseerd.
19 februari werd deze wedstrijd gehouden in onze nieuwe turnhal, de volgende wedstrijd is in Barendrecht en de finale wordt gehouden in Lekkerkerk.
De organisatie is, doordat iedereen zijn/haar steentje heeft bijgedragen, erg goed verlopen.

Onze turnsters deden het erg goed, zeker als je bedenkt dat een deel van deze jonge talentjes nog maar een kleine 3 maanden op turnen zitten.
In de eerste ronde werd geturnd in niveau 10, in dit niveau deden mee: Isabel Vogelezang, Maybel Willemse, Nathalie Meurs, Iris Wisse en Nika Ning Qiu Ye Tersteeg.
Voor de meesten was dit hun eerste wedstrijd, dus best wel een beetje spannend.
Maar zij hadden erg goed geoefend met Juf Ellen, dus dat moest goed komen.
Het belangrijkste is dat de turnsters wedstrijdervaring opdoen en natuurlijk is het fantastisch om de geleerde kunstjes aan familie en vrienden te laten zien.
De resultaten zijn iets minder belangrijk maar wel leuk om te weten en zo kunnen we kijken of het de volgende keer weer wat beter zou kunnen.
Iris werd 22ste,  Isabel 21ste , Maybel 16e , Nika behaalde een 14e plek en Nathalie behaalde de hoogste plek van de KDO turnsters, zij werd 13e.  Er deden 30 turnsters mee.

In de 2e ronde was het de beurt aan Dunya Chourti en Melanie Pierse. Melanie kon deze wedstrijd niet mee doen omdat zij een weekendje weg was. Gelukkig telt de beste van de eerste 2 wedstrijden en de finale mee voor het eind klassement.
Dunya turnden een hele strakke wedstrijd waar zij en de trainers erg tevreden over mogen zijn. Ze verloor alleen wat puntjes op balk, wat haar een podiumplek koste, maar zij werd uiteindelijk verdienstelijk 5e van de 24 turnsters die meededen. Ze had het hoogste cijfers bij sprong en brug en bij vloer zat ze ook bij de  hoogste 3cijfers.

Al met al een geslaagde wedstrijd.
Iedereen die heeft meegewerkt, bedankt voor jullie inzet.

Klik hier voor de totaaluitslag van 19 februari 2011

Sebastiaan

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *