Regio wedstrijden 3e divisie voor Kdo sport turnsters…

Op 5 februari werden er regiowedstrijden gehouden in Amsterdam.
Voor de jongste turnsters betekende dat vroeg opstaan want we moesten al om half negen in
De mooie turnhal Turnace zijn.

 
Onze pupillen 1 kwamen voor de eerste keer op een landelijke wedstrijd uit:
Jackie Overheid, Quinty Hagenaar, Loïs Mol en Thyra Kouwenhoven. Deze meiden mochten het spits afbijten op balk. Het heeft zo z’n voordelen als je ermee mag beginnen want dan heb je dit lastige toestel toch maar gehad. Jackie was als eerste. We weten dat dit niet haar sterkste toestel is maar ze scoorde toch nog een 8.90 punten. Als 2e kwam Quinty aan de beurt. Zij turnde een mooie oefening. Haar cijfer was 11.65 punten. Als 3e kwam Loïs. Wij weten dat zij een goede balkoefening neer kan zetten. Maar het moet ook altijd maar weer lukken. Nou het is Loïs gelukt, haar oefening werd beloond met een 12.05 punten. En als laatste van onze meiden was Thyra aan de beurt. Helaas bij haar ging het 2 keer mis. Zo zie je maar hoe lastig die 10cm brede balk op 1.20m hoog som is. Toch werd haar oefening beloond met een 10.35 punten.
 
Het eerste toestel hadden we gehad! Het volgende toestel is vloer. Die hebben we hard geoefend op onze eigen vloer in onze eigen Turnhal! Quinty deed vandaag voor het eerst arabier flick flack en dat ging prima. Haar oefening werd met een hoog cijfer beloond nl. 12.50 punten.
Thyra, Jackie en Loïs scoorden resp. 11.50 punten, 11.40 punten en 10.70 punten .
Hierna kwam sprong. Dit betekende stress voor Thyra en Loïs. Want het kan nog weleens gebeuren dat ze hier niet overheen komen. Nou ging het op de training wel steeds beter maar op de wedstrijd mag de trainster niet dichterbij dan 1 meter van de pegases staan. Dus het was spannend.
Maar de meiden deden het fantastisch!!! Iedereen kwam er overheen. Hier haalde Jackie het hoogste cijfer nl 12.40 punten . Daarna kwam Quinty met 12.15 punten. En Loïs en Thyra behaalden resp. 11.50 punten en 11.06 punten.
 
Het laatste toestel was brug. Hier gingen Loïs en Quinty voor het eerst de afsprong salto a.o. doen. Hier mocht Thyra beginnen. En ze turnde een heel strakke oefening . 10.75 punten.
Jackie ging helaas met ophurken van de brug af. Haar cijfer werd 7.30 punten. Quinty mocht voor het eerst salto a.o doen. Daar was ze zo druk mee dat helaas ophurken mislukte. Desalniettemin heeft ze voor haar oefening met de salto toch nog een 11.45 punten gekregen. Ook Loïs ging vandaag de salto doen. Zij turnde een mooie oefening en ook de salto ging heel hoog. Jammer dat ze de landing niet vast kon zetten, toch kreeg ze een 11.10 punten.
Totaal behaalde Quinty de meeste punten nl  47.75 punten,  Loïs 45.35 punten,  Thyra 43.60 punten en Jackie behaalde 40.00 punten. Van deze meiden mag Quinty Hagenaar door naar de districtfinale.
 
Gelijk met deze groep turnde Marleen Hooiveld op de andere baan. Zij kwam uit in de categorie pupillen 2. Marleen heeft een goede wedstrijd gedraaid. Op balk ging het erg goed hiervoor scoorde ze 11.00 punten. Ook sprong en brug gingen netjes. Hier behaalde zij resp. 12.975 punten en 10.05 punten. Alleen op vloer had ze wel wat schoonheidsfoutjes. Toch scoorde ze hiervoor 8.75 punten. Totaal behaalde Marleen 42.77 punten en ook dit bleek voldoende te zijn voor de districtfinale.

 
In de laatste ronde turnen maar liefst 10 senior turnsters van onze club. Dit is uniek en zijn wij er heel trots op dat deze meiden, naast een drukke studie, toch nog drie keer  per week de turnhal inkomen om te trainen.
De wedstrijd verliep erg goed, er werden zelfs complimenten gemaakt door de jury bij vloer, voor de erg slimme en mooie vrije oefeningen op muziek.

 
Met deze wedstrijd kon je een plekje veroveren voor de districtfinale (de eerste 22 turnsters) en ook een plekje voor de landelijke halve finale (de eerste 13 turnsters)
Helaas behaalde Anouk van Pelt niet genoeg punten om bij de eerste 22 te komen, de andere 9 turnsters deden dit wel.
Julia van Wijk (21ste ), Ellen van den Doel (19e), Laura Bakker (15e). Deze meiden mogen dus naar de districtfinale.
Op de 13e plek kwam terecht Daniëlle Maas, Yoshka Spuij werd 12e en net niet in de prijzen werd Sandra Jongejan 7e . Wel vielen in de prijzen Xanne Nanuru (4e), Chantal van de Klooster (3e , bronzen medaille), Anniek Postema mocht het zilver mee naar huis nemen als 2e geplaatste.
Deze meiden mogen zowel naar de districtfinale als naar de landelijke halve finale.
 
Gefeliciteerd dames met deze behaalde resultaten!
 
Angela
Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *