Districtkampioenschappen turnen heren in Waddinxveen…

Zaterdag 29 januari werd het districtkampioenschap gehouden in Waddinxveen voor turners in de derde divisie. Maar liefst elf van onze turners waren ingeschreven voor deze wedstrijd. Helaas moesten twee jongens verstek laten gaan wegens ziekte. De overige negen waren verdeeld in vijf leeftijdscategorieën. Het turnniveau was hoog en het aantal deelnemers per categorie was groot.

In wedstrijddeel een waren vier van onze turners aan de beurt. Job Jimmink en Marijn Prooi turnen bij de instappers. Voor Job was het zijn eerste wedstrijd bij de selectiejongens en hij werd met bijna foutloos turnen 12de met maar liefst 107.35 punten. Marijn heeft al een jaar ervaring en dit was te merken aan de inhoud en de afwerking van zijn oefeningen. Marijn behaalde met 111.75 punten zijn hoogste score ooit en werd beloond met een derde prijs.

Benno Hammerstein en Jop van Gogh turnen al een paar jaartjes langer en komen uit in de categorie Junioren. Beide turners lieten op de rekstok voor het eerst  enkele gewaagde turnonderdelen zien. Beide turners kunnen heel tevreden terugkijken op dit toestel want de reuzendraai voorover, halve draai, reuzendraai achterover gevolgd door hun afsprong lukte. Omdat ook de overige vijf toestellen door Jop en Benno goed werden afgewerkt, werden zij beloond met een eerste plaats voor Job van Gogh en een tweede plaats voor Benno Hammerstein. Dit was het begin van een lange maar succesvolle wedstrijddag.

In de tweede wedstrijd mochten Sam Nicknam, Coen Meurs en Mitch de Vos deelnemen in de categorie pupillen. Er werd door alle 30 deelnemers bij de pupillen zeer goed geturnd. Onze jongens deden beslist niet onder t.o.v. de concurrenten. Sam werd 13de , Coen  7de en Mitch de Vos mag zich districtkampioen noemen omdat hij met maar liefst met meer dan 5 punten voorsprong op nummer twee eerste werd.

 Ook Sebastiaan Willemsen turnde in de tweede wedstrijdronde. Sebastiaan is deelnemer in de categorie jeugd. Op de rekstok turnde hij een geslaagde reuzendraai achterover direct gevolgd door de salto achterover als afsprong. Ook Sebastiaan mocht een medaille mee naar Hellevoetsluis nemen en wel de zilveren.

In de derde wedstrijd was Johan van Nimwegen, bij de senioren, onze enige deelnemer. Er waren maar acht senioren ingeschreven maar het niveau was hoog. Er ontstond een bijzonder sportieve turnwedstrijd die aanhield tot en met het laatste toestel. Uiteindelijk bleek dat ook Johan districtkampioen 2011 te zijn.

Met zes medaillewinnaars was het een zeer geslaagde wedstrijddag voor KDO-Sport.
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *