ONZE 2E DIVISIE TURNSTERS
IN DISTRICTSWESTRIJDEN ZUID-HOLLAND…

Zaterdag 29 januari turnden 4 van onze selectieturnsters 2e divisie hun districtswedstijd in de Hall of Gymnastics te Amsterdam.  Gazel  Nicknam en Esmee Tanis, jeugd 2e divisie, turnden in de ochtend hun wedstrijd in een sterk deelnemers veld van 36 turnsters.

Gazel begon haar wedstrijd op balk, dit toestel wordt door veel turnsters als lastig ervaren, doch Gazel zette hier een van de hoogste scores neer tijdens deze wedstrijd, met 10,75 punten werd zij vierde op dit toestel met een nette en stabiele oefening. Vervolgens naar vloer,  waar zij eveneens een 4e plaats behaalde. Echter op brug liet zij enkele punten liggen.  Maar Gazel compenseerde haar puntentotaal met het laatste toestel sprong,  hier liet zij een prachtige overslag zien. Uiteindelijk behaalde Gazel heel netjes een 7e plaats.

Esmee Tanis begon haar wedstrijd eveneens op balk, helaas was de uitvoering niet stabiel en viel de score wat tegen. Maar Esmee hervatte haar wedstrijd heel knap, ze vervolgde met een sublieme vloer oefening,  Esmee  werd welverdiend 1e op dit toestel  met prachtige series en een elegant uitgevoerde choreografie. Sprong was het derde toestel, ook hier liet Esmee een keurige overslag zien.  Esmee sloot  haar wedstrijd af  met een redelijke brug oefening en behaalde deze wedstrijd een  14e plaats. Beide dames hebben zich weten te plaatsen van de 36 deelneemsters voor de volgende kampioenschappen.

In de middag turnden  Anouk Slockers en Eline Starink hun wedstrijd in de categorie, senior, 2e divisie.

Anouk begon haar wedstrijd op sprong, van de 2 sprongen, telt  de hoogste score. De eerste sprong van Anouk , een tsukahara gehoekt en mooi tot stand werd beloond met 12,3 punten.  Op brug liet Anouk een stabiele oefening zien met helaas een val met de salto.  Maar alles werd gecompenseerd door een 2e plaats op vloer,  een keurige en verzorgde vloeroefening met mooie landingen na de acro. Anouk behaalde in deze wedstrijd  een keurige 4e plaats.

Eline Starink sprong haar 2e sprong een mooie tsukahara tot stand met wederom 12.3 punten. Vervolgens turnde Eline een goede brugoefening met een mooie los-om, zij werd 5e op dit toestel. Op balk liet Eline een strakke  en stabiele oefening zien, deze werd gewaardeerd met 10,3 punten. Als laatste toestel voor Eline de vloer, met mooie acro’s tot stand, helaas werden haar gymnastische sprongen, tot verbazing van turnster en trainster afgewaardeerd naar elementen zonder waarde.  Ondanks deze tegenvaller behaalde Eline nog een keurige 10e plaats. Ook deze twee dames zijn door naar de volgende ronde.

Kortom het was een geslaagde wedstrijddag voor onze KDO-turnsters, op weg naar een plaatsing voor het Nederlands kampioenschap.

Categorieën: Turnen