Eremetaal voor KDO selectie…
Spijkenisse. Op zaterdag 11 december werd in Spijkenisse de laatste turnwedstrijd gehouden van 2010. Het was de toestelfinale die de afsluitende wedstrijd is, voor selectieleden, van de turncompetitie. Tijdens de turncompetitie kunnen selectieleden zich op een of meerdere toestellen plaatsen voor deze toestelfinale, veel KDO turners en turnsters turnden zich in de top en mochten meedoen aan deze eervolle finale.


 
Bij de turners werd goed, minder goed turnen afgewisseld met  spektakuleer turnen. Jop van Gogh liet het publiek schrikken door na een reuzendraai aan de rekstok een salto achterwaarts te turnen die zeer hoog was en natuurlijk tot stand. Bij de turners was er een uitschieter, Marijn Prooi. Marijn was op drie van de vier mogelijke toestellen als finalist geplaatst. Op alle drie zijn toestellen bleek hij de beste te zijn en mocht hij een gouden medaille ophalen. Door de elf KDO Cycle Parts turners die mochten deelnemen werden maar liefst 12 medailles in de wacht gesleept.

 
Bij de turnsters waren de aantallen geplaatsten groter dan bij de turners. Toch is het moeilijk om op het erepodium terecht te komen. Ook bij de KDO Sport dames was er uitschietster, Anniek Postema. Zij verdiende door goed en verzorgt werken maar liefst vier keer een gouden plak. Bij de turnsters werden bij elkaar 18 medailles bij elkaar geturnd. Met het eremetaal van de turners erbij werd het totaal aantal winnaars voor KDO maar liefst 30. Zo wil KDO-Sport haar turnjaar wel elk jaar afsluiten.
 
In januari 2011 beginnen de selectieleden aan hun Regionale en landelijke wedstrijden. De KDO recreanten en de selectiejongens zullen op zaterdag 5 februari hun clubkampioenschappen afwerken. Zij zullen in turnhal de Fazant de eersten zijn die in deze nieuwe turnhal een wedstrijd zullen afwerken. Zet 5 februari 2011 alvast in uw agenda want er zal turnen van hoog niveau worden getoond.
Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *