Voor de junioren deden mee Amy Willemse – Aranka Looij – Elsa Fluks – Iris Bakker – Naomi Lente – Sascha van Rhoon – Quinty de Vries en Wendy Kooiman.De groep bestaat uit 6/9 deelnemers. Waarvan er steeds 6 turnsters springen.
Deze meiden begonnen met het toestel Pegasus met Plank. Er worden 8 sprongen uitgevoerd waarvan de laatste 2 keuze sprongen mogen zijn.
Dus elke keer stappen er 2 turnsters uit. Dit werd zeer strak uitgevoerd door deze groep meiden het zag er super netjes uit.
Hun volgende toestel was Minitrampoline. Omdat deze groep bij deze sprongen hurk en hoeksalto’s met een ½ draai allemaal sprongen kregen zij hier weer bonus voor. Voor de rest was er een klein foutje maar toch bleek dit toestel goed genoeg voor GOUD.
Het laatste toestel voor de junioren was Trampoline Pegasus. Hier ook net als bij de andere toestellen wederom 8 sprongen waarvan 2 keus mogen zijn.
Fraai was wel hier dat het toestel al op 1.25m hoog staat. Daarop dan een turnster die op handen en knieën zit en hierover heen moeten de turnsters dan spreidsprong overheen doen. Best een uitdaging omdat sommige meiden nauwlijks boven de Pegasus uit komen.
Ook ging hier de Baranie ( arabier zonder handen) goed waarvoor ook weer bonus werd verdiend.Alle sprongen hoog uit gevoerd en wederom goed genoeg voor GOUD.
De senioren deden mee Amy Speelman – Cindy Wieleman – Ellen van den Doel – Laura Bakker – =Shivonne Uijtdebroek – Xanne Nanuru en Yoshka Spuij.
De senioren mochten het spits afbijten op het toestel Pegasus met Trampoline.
Ook deze turnsters springen 8 sprongen waarvan 2 keus. De meiden gingen met inspringen nog een beetje mis met een paar vallen maar gelukkig met de wedstrijd hebben zij een prima serie sprongen laten zien. Allemaal keurig uitgevoerd de netheid was super. Op dit toestel hebben zij ZILVER verdiend.
Het volgende toestel was pegasus plank. Hier een paar foutjes vooral bij de Tipsalto en met de zweefhurksprong. Voor de rest eigenlijk prima.
Als laatste mochten we knallen op de Trampoline. Helaas had Cindy een blessure opgelopen bij het vorige toestel dus goed gekoeld in de kleedkamer tussen de toestellen door en goed ingetaped. Gelukkig ging ze wel meespringen bij trampoline.Alleen moesten we wel een kleine verandering in brengen. Maar ook dat liep goed. Mooi en goed zuiver uitgevoerde sprongen en salto’s bracht dit toestel de meiden ook een ZILVEREN medaille.
Al met al een leuke terug komst van KDO SPORT . Want vorig jaar hebben we overgeslagen maar dit jaar hebben we toch weer laten zien dat we nog meedraaien bij de beste springers van dit eiland.
Rest de turnsters van KDO SPORT nog 1 laatste wedstrijd voor dit seizoen en dat zijn de Bredase Kampioenschappen.Wij wensen alle meiden die hieraan meedoen ook veel succes.
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *