Chenoa Gijbels, Julia Langedoen, Terra Emanuels en Rachel Kievit turnden hun 3e wedstrijd in Lekkerkerk. Rachel turnde haar beste wedstrijd tot nu toe en behaalde een 8e plaats voor zowel haar 3e wedstrijd als haar uiteindelijke plaats. Terra turnde stabiel en werd 12e, opgeteld brengt dat haar op een 9e plaats. Voor Julia was het erg spannend, de twee vorige wedstrijden stond ze op een tweede plaats, zij behaalde zaterdag een 4e plaats, maar dat bracht haar toch nog een mooie 3e plaats. Chenoa turnde net als de twee vorige wedstrijden erg mooi en stabiel, zij behaalde heel knap voor de derde achtereenvolgende keer een 1e plaats. KDO-Sport mag trots zijn op zoveel jonge turn talenten binnen de vereniging. Gefeliciteerd meiden met jullie behaalde resultaten!
Op zondag 25 april werd de ½ finale 2E divisie geturnd in Terneuzen. Aan Eline Starink en Anouk Slockers was het de beurt om zich bij de beste 18 te turnen. Dit is zeker geen gemakkelijke opgave, daar de concurrentie bijzonder groot is. Bij de junioren draaide Anouk haar programma nagenoeg foutloos, ondanks het weinige trainen wat zij heeft kunnen doen door een blessure. Spannend was het wel, want na 2 onderdelen kwam Anouk nog niet voor bij de beste 18. Na het 3e toestel de vrije oefening op muziek, kwam Anouk op een 18e plaats. Het laatste toestel sprong moest goed gaan! Zij turnde een perfecte overslag en daarmee wist Anouk nog één plaats te stijgen in het klassement. Bij de senioren turnde Eline op het zelfde tijdstip haar wedstrijd. Ook zij wist het zeer spannend te houden. Eline stond na twee onderdelen sprong en brug op een 10e plaats. De balk en vloer moesten er voor zorgen dat zij deze plaats kon blijven vasthouden. Echter op balk ging zij er éénmaal af en had ook nog een grote wankeling. Na dit onderdeel gaf het scorebord een 21e plaats aan voor Eline. Net als Anouk moest ook Eline op het laatste onderdeel alles uit de kast halen om bij de beste 18 te komen. Eline turnde als allerlaatste turnster van de dag haar vrije oefening. Dit moest minimaal 11 punten gaan opleveren om de 18e plaats te halen. Haar oefening werd uiteindelijk beloond met een 11.85 en daarmee kwam ze op de 17e plaats en konden beide meiden opgelucht ademhalen.
Eline en Anouk turnen op 29 mei in Almelo het NK.

 

 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *