Maxime, vorig jaar nog uitkomend in de 3e divisie, begon met een mooie en strak uitgevoerde vloeroefening. Ook op brug, haar 2e toestel, heeft zij laten zien dat zij enorme vorderingen heeft gemaakt dit jaar! Haar favoriete onderdeel, sprong, ging als vanouds en zij scoorde hierop een prachtig cijfer. Haar laatste toestel was de altijd lastige balk, het werd nu spannend. Maar 17 turnsters van de 27 zouden zich plaatsen voor de finale en probeer dan maar eens je zenuwen onder bedwang te houden. Haar balk zag er netjes uit maar doordat haar opsprong mislukte kwam zij 0,75 tekort om zich te plaatsen voor het NK. Toch mag Maxime terugkijken op een geslaagd seizoen gezien de stap die zij gezet heeft van de 3e divisie naar de 1e divisie! In de laatste ronde kwamen Karlijn Verhagen en Joleine van Es in actie. Beide turnsters komen uit in de categorie jeugd, niveau 4. Zij startten hun wedstrijd op brug en turnden beide een stabiele oefening met niet al te grote fouten. Op balk liet Karlijn wat puntjes liggen door een val, Joleine scoorde een prachtig cijfer! Het favoriete onderdeel van Karlijn, vloer, maakte haar val op balk weer ruimschoots goed. Haar strak uitgevoerde oefening werd hoog gewaardeerd. Ook Joleine liet zien dat zij steeds meer vooruitgang boekt op vloer want ook haar oefening leverde mooie punten op. Op hun laatste onderdeel, sprong, mochten zij nu geen punten meer laten liggen wilden zij zich nog plaatsen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het NK. Zowel Karlijn als Joleine wisten prima met de spanning om te gaan en lieten een prachtige sprong zien. Het ging er nu om spannen, hadden zowel Karlijn als Joleine genoeg punten gescoord om weer een ronde verder te komen? Al snel kwam het verlossende antwoord: Karlijn en Joleine mogen hun oefeningen nogmaals laten zien op 16 mei tijdens het NK turnen 1e divisie in de Turnace Hall of Gymnastics te Amsterdam. Meiden, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en heel veel succes op 16 mei!
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *