Om op het NK uit te mogen komen moesten deze turnsters al door verschillende andere wedstrijden heen komen. Dus het is al ontzettend knap dat zij bij de best 36 turnsters van Nederland behoren in hun niveau.
De junior turnsters Yoshka en Xanne turnde een stabiele wedstrijd, Xanne turnde een hele mooie vloer oefening en dit werd ook beoordeeld met het 6e cijfer van alle turnsters een 11.600. Yoshka zorgde met haar brug cijfer dat zij op het laatst nog wat plaatsen in het eindklassement steeg, zij behaalde hier een 10.900, voor brug erg goed.
Uiteindelijk behaalde Xanne een knappe 20ste plek, Yoshka behaalde verassend nog een 11de plek.
Bij de senioren moest Daniëlle het hebben van haar balk oefening, maar zij maakte hier wat foutjes en behaalde niet het gewenste cijfer, zij werd uiteindelijk 28ste maar voor haar erg goed wetende dat zij eigenlijk in de 4e divisie zou uitkomen dit seizoen en dit voor haar de eerste keer was op een NK.
Chantal draaide voor haar doen een wat mindere wedstrijd, ze moest het spits afbijten bij sprong en hierbij probeerde zij voor het eerst een tsukahara gehoekt, zij kwam echter net iets tekort en viel, bij haar 2e sprong dachten we voor safe te gaan door deze sprong gehurkt te doen, alleen nu had ze te veel over en viel naar achter. Dit was niet zo’n fijn begin en bij de rest van de toestellen ging het op zich goed alleen ze maakte hier en daar nog te veel schoonheidsfoutjes. Chantal werd uiteindelijk 26ste en mag hier nog steeds trots op zijn.
Anniek begon erg goed, zij stond na de eerste 2 toestellen sprong en brug op de 1ste plek. Toen kwam balk, hierbij had ze een ongelukkige val met een van haar sprongen, gelukkig herstelde ze zich goed en maakte ze haar oefening netjes af. Maar door deze val viel ze wel gelijk terug naar de 10e plek. Zij moest nu een ongelofelijke goede vloer oefening draaien om nog kans te maken op eremetaal. En dit deed ze, met het hoogste cijfer van iedereen een 12.700 pnt.
Dit cijfer zorgde ervoor dat zij dus van de 10e plek naar de 3e plaats schoof, en de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen.
Dames super goed gedaan, we zijn trots op jullie!!

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *