In de eerste ronde kwamen Chenoa Gijbels(Pré-instap, niveau 9) en Gazel Nicknam(Jeugd, niveau 5) uit voor KDO- Sport. Chenoa begon op balk, deze werd netjes en stabiel geturnd. Daarna stal Chenoa de show met haar vloeroefening , met een mooie beheersing van dans en acrobatiek. Op sprong moest Chenoa zich een beetje inhouden, want voor de Pré-instappers mocht er niet over de Pegasus gesprongen worden maar over de kast, toch behaalde zij hier een mooie score. Chenoa sloot haar wedstrijd af met een nette brugoefening. Alles bij elkaar goed voor een bronzen medaille. In de andere baan turnde Gazel haar wedstrijd. Zij begon op sprong , deze zag er netjes uit. De brug ging niet volgens behoren. De balk turnde Gazel heel stabiel en strak, echter 1 element werd niet geturnd. Als laatste toestel turnde Gazel haar vrije vloeroefening, met een mooie choreografie en acrobatiek . Gazel behaalde een 12e plaats. In ronde twee turnden in baan 2 Joleine van Es en Karlijn Verhagen (beide jeugd, niveau 4) en Anouk Slockers (junior, niveau 4). Op de andere baan startte Maxime van Ardenne (pupil 1, niveau 6). Maxime heeft een hele goede wedstrijd geturnd, zij heeft een prachtige overslag en salto laten zien, een keurige brugoefening en vloeroefening en een strakke balkoefening. Helaas kwam zij net iets te kort voor een bronzen medaille, ze werd 4e. Joleine had wat pech deze wedstrijd op brug en balk maar heeft zich weten te herpakken op vloer. Zij behaalde op dit onderdeel het 3e hoogste cijfer. Joleine heeft deze wedstrijd het risico genomen een aantal nieuwe elementen te turnen en zij mag hier zeker trots op zijn. Zij werd uiteindelijk 6e in het totale klassement. Karlijn heeft een hele stabiele wedstrijd geturnd met weinig grote fouten. Met haar bijna perfect uitgevoerde vloeroefening wist zij de achterstand die zij had op de nummer 3 ruimschoots goed te maken. Terugkomend van een blessure mag Karlijn trots zijn op de bronzen medaille die zij in ontvangst mocht nemen. Anouk turnde al haar toestellen ontzettend mooi en strak. Haar balk was een plaatje en ondanks haar rugblessure heeft zij laten zien de beste te zijn in haar leeftijdscategorie en nam dan ook, geheel verdiend, de gouden plak mee naar huis. In ronde 3 turnden voor KDO-Sport Sara Verkerke (pupil 2, niveau 5) en Eline Starink (senior, niveau 3) hun wedstrijd. Sara heeft een hele goede wedstrijd geturnd met het 3e hoogste cijfer op brug en een stabiele en strakke balkoefening. Zij behaalde een keurige 5e plaats in dit sterke deelnemersveld. Eline wist de jury te overtuigen met haar oefeningen op balk,vloer, brug en sprong. Haar vloeroefening en sprong werden beloond met het hoogste cijfer in haar categorie. Ondanks een klein schoonheidsfoutje op brug bleek zij genoeg punten te hebben behaald om een welverdiende gouden medaille mee naar huis te nemen. KDO-Sport mag terugkijken op een heel geslaagd toernooi en mag zeker trots zijn op de prestaties van onze 1e en 2e divisie turnsters!

Categorieën: Turnen