Tien meisjes uit de jeugdcategorie van KDO-Sport Hellevoetsluis deden hieraan mee. Er waren tachtig meisjes waartegen geturnd moest worden en er zouden er slechts 24 doorstromen naar de volgende ronde wat weer een stap dichterbij het NK is. De meisjes startten bij vloer. Daar werd door alle meisjes een goede oefening gedraaid. Safira van Ginkel haalde hier zelfs een prachtige score van 11.550! Daarna was de sprong aan de beurt. Dat ging niet bij iedereen even goed. Wendy Kooiman sprong hier echter een mooie overslag dat werd beloond met een score van 10.900! Op brug werd deze wedstrijd heel streng gejureerd maar Elsa Fluks wist met haar mooi ruim geturnde oefening toch 9.900 te halen. Op de balk hebben alle meiden zich heel sterk laten zien want zij bleven allen op de balk staan. Aranka Looij haalde hier een hoge score van 11.450. Naar de volgende ronde zijn door ; Kayla de Vos, Elsa Fluks, Aranka Looij en Wendy Kooiman. Gefeliciteerd meiden!
Aan het eind van de dag was het aan de junioren om te laten zien wat zij in huis hadden. In de nieuwe trainingspakken en turnpakjes begonnen zij aan de wedstrijd. Op vloer werd door de vier meiden een prachtige oefening laten zien en Cindy Wieleman, die dit jaar voor het eerst meedoet in deze categorie, haalde zelfs een mooie score van 11.250. Op sprong werd door Yoshka Spuij zelfs de hoogste score uit het veld behaald. Zij sprong een overslag hele draai en kreeg een score van 11.600. Op brug turnden de meiden heel stabiel en ruim. Wederom haalden zij hoge scores; Xanne en Amy 10.050 en Yoshka 10.950! Op de balk wisten alledrie de meiden zich goed staande te houden en Amy Speelman haalde hier de hoogste score uit het veld; 11.150! Tijdens de prijsuitreiking was het duidelijk hoe goed de meiden het gedaan want Cindy Wieleman is geëindigd op de 6e plek, Xanne Nanuru op de 4e plaats wat een medaille waard was, Amy Speelman werd 3e en Yoshka Spuij 2e! Meiden, hartstikke goed gedaan!
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *