5 februari – In de sportzaal aan de Plataanlaan werd door de selectiejongens/heren geturnd om het jaarlijkse verenigingskampioenschap van KDO-Sport. Op deze thuiswedstrijd is de sfeer natuurlijk ontspannender dan bij uitwedstrijden maar er wordt toch vooral keihard gestreden om de punten. Het is ook het kampioenschap waarbij toeschouwers verrichtingen kunnen zien van de sporters die ze normaal niet zien. In een sportieve sfeer doen deelnemers doen hun uiterste best om het beste van zichzelf te demonstreren en turnen onderdelen waar het publiek spontaan en bewonderend voor applaudisseert. In de diverse nivo’s werden de gouden medailles gewonnen door: Marijn Prooi, Darran Mikoen, Jop van Gogh en Marc Jan Barnhoorn,. In de  totaaluitslag resulteerde dit in een welverdiende overwinning voor Jop van Jop van Gogh die hiermee de wisselbeker in de wacht sleepte, gevolgd door Marc Jan Barnhoorn en Benno Hammerstein.

6 februari – Zaterdagochtend werd de sportieve strijd voortgezet door ruim honderdzeventig turners en turnsters die slechts een uur per week trainen. De toestellen stonden klaar, juryleden paraat, de computer aan en prijzen en diploma’s lagen uitnodigend te wachten. Toen om 09.00 uur een gezellig muziekje door de zaal klonk kon het vervolg van het “KDO-turnfeest” dan ook van start gaan. Het was al vroeg heel druk in de sportzaal aan de Plataanlaan. Ouders en andere belangstellenden konden bijna niet in de zaal en alle beschikbare hoekjes werden benut om toeschouwers toch een zo goed mogelijk zicht te geven op alles wat in de gymzaal gebeurde. Het geeft natuurlijk een heel goed gevoel dat zo veel ouders betrokken zijn bij de sportieve prestaties van hun kinderen.
In de eerste ronde beten de jongste KDO-ertjes het spits af. Voor veel turnstertjes was het de eerste turnwedstrijd en de spanning was dan ook van de gezichtjes af te lezen. De meisjes turnden oefeningen op: langemat, rekstok, evenwichtsbalk en sprong. Elk uur was er een nieuwe ronde met iets oudere turnsters en na alle turnsters was het de beurt aan de jongens van KDO-Sport. Ook bij de jongens zat de tribune vol met enthousiast publiek dat de verrichtingen van de turners op waarde wist te schatten en de deelnemers beloonde met een welverdiend applaus.
Na elke ronde was de prijsuitreiking in een propvolle maar bijzonder gezellige KDO foyer. Alle kinderen kregen een prachtig diploma en de winnaars een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Eerste prijzen per leeftijdscategorie werden gewonnen door: Maybel Willemse, Esmee de Ronde, Jenske Salomons, Abigail  Spaay, Estelle Heije, Azur Matala, Bo Wegereef, Chandailly Cecilia, Rowan Berghout, Jop Jimmink, Miquel van Dongen, Damian van Herp en Jeffrey van Geel,

Aan het einde van een prachtige turndag werd ook het totaal klassement bekend gemaakt. Kampioen werden Chandailly Cecilia en Miquel van Dongen, de zilveren standaards waren voor Esmee de Ronde en Jeffrey van Geel en de bronzen standaards werden gewonnen door Azur Matala en Jop Jimmink.

Voor de foto’s kunt u kijken in ons fotoalbum bij de onderlinge wedstrijden. Mocht u nog foto’s hebben en ze mogen geplaatst worden op de site , kunt u ze mailen naar dolfijn88@chello.nl
 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *