Op zaterdag 23 januari was er voor het eerst dit seizoen  een zeskamp met de toestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en de rekstok. Voorafgaand aan de wedstrijd was het moeilijk om een inschatting te maken waar onze Hellevoetse turners zouden staan ten opzichte van de concurrentie. De hoop was dat Darren, Sam en Coen van de 50 deelnemers in hun niveau bij de eerste 15 zouden eindigen. Bij de toestellen voltige, sprong en ringen was de beoordeling zeer streng. In de eindscore vielen de cijfers hierdoor ook enigszins tegen. Op het toestel rekstok moesten Sam en Darren voor het eerst op een wedstrijd de salto achterwaarts als afsprong doen. Deze lukte en de cijfers op rekstok waren hierdoor hoog. Sam haalde 17.00 punten en Darren maar liefst 19.40 punten. Tevreden keek trainer Peter Souren terug op deze wedstrijd met een 11de plaats voor Darren een 14de plaats voor Sam en  een 17de plaats voor Coen.

Later op de dag kwam voor het eerst in zijn nog korte turncarrière Jordi Hagenaar op de wedstrijdvloer. Onder de indruk van de wedstrijdsituatie was zijn trainer vooral bezig om de 7 jarige turner te coatchen. Jordi was een van de 15 zuid Hollandse turners in de categorie benjamin10 in de talent divisie. Ondanks dat Jordi onder de indruk was van alles wat er om hem heen gebeurde turnde hij een zeer goede wedstrijd. Zijn enige minpuntje was de sprong. Zijn twee salto’s gingen niet vlekkeloos waardoor hij in eerste instantie een achterstand op liep. Na weer twee toestellen was deze achterstand al omgebogen in een voorsprong die hij tot het einde van de wedstrijd alleen nog maar uitbouwde tot maar liefst twee punten op nummer twee. Jordi mag zich nu Zuid Holland turnkampioen 2010 noemen. Met deze resultaten kunnen de KDO Cycle Parts turners met goede moet beginnen aan hun landelijke toernooien die op 27 en 28 februari beginnen in het Limburgse Sitterd. Maar voor het zover is gaan op 30 januari nog een tiental turners deelnemen aan hun Zuid Holland kampioenschap in Waddinxveen en natuurlijk doen alle jongens mee aan de Kampioenschappen van KDO-Sport die op 5 en 6 februari gehouden worden in de sportzaal aan de Plataanlaan.
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *