KDO werd op dit toernooi vertegenwoordigd door maar liefst 7 turnsters uitkomend in de 1e en 2e divisie. Karlijn Verhagen, Joleine van Es, Gazel Nicknam, Xanne Nanuru en Anouk Slockers beten na de middag het spits af voor KDO sport. Karlijn en Joleine begonnen hun wedstrijd op brug en moesten het opnemen tegen tegenstanders van formaat. Toch lieten zij ook zien dat zij de afgelopen maanden keihard getraind hebben en konden goed mee met de rest. Dit kwam ook tot uiting op balk, vloer en sprong. Op sommige onderdelen moet nog wat harder getraind worden om aansluiting te kunnen houden met de top maar al met al hebben deze twee meiden, uitkomend in de 1e divisie niveau 4, een keurige wedstrijd geturnd. Helaas kwamen ze op alle toestellen net nog iets te kort voor een podiumplek! Gazel begon sterk op balk, ze turnde een hele stabiele oefening. Op brug, sprong en vloer liet ook zij zien dat zij goed meedeed met de rest van de groep en kan zij, wetende dat zij vorig jaar nog uitkwam in de 3e divisie en dit seizoen de stap heeft gemaakt naar de 2e divisie, niveau 5, terugkijken op een geslaagd toernooi. Xanne Nanuru en Anouk Slockers, junior niveau 4, lieten zeer mooie oefeningen zien op balk, brug, sprong maar vooral hun vloeroefeningen werden met mooie punten beoordeeld. Helaas kwam Anouk net nog iets tekort voor een medaille! Deze twee meiden hebben zich door middel van deze wedstrijd alvast goed kunnen voorbereiden op de landelijke wedstrijden die starten in januari 2010. Na deze ronde was het de beurt aan onze senior turnsters, 2e divisie niveau 3, Eline Starink en Anniek Postema. Zowel Eline als Anniek hebben uitstekend geturnd. Eline liet een hele mooie brugoefening maar de punten waren helaas niet genoeg voor een podiumplek. Zij werd heel knap 4e! Anniek liet een super balk oefening zien maar ook zij kwam net iets tekort voor een podiumplek, ook zij werd op dit lastige toestel 4e! Verder hebben deze turnsters vooral mooie vloeroefeningen en sprongen laten zien. De KDO turnsters kunnen terugkijken op een leuk, gezellig maar vooral leerzaam toernooi. Zij weten nu ongeveer waar zij staan en wat er nodig is om de oefeningen nog beter, strakker en mooier uit te voeren. Wij zullen de KDO turnsters het nieuwe wedstrijdseizoen zeker blijven volgen en regelmatig verslag uitbrengen van hun vorderingen en resultaten.
 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *