Meer dan veertig turnsters en turners wisten zich op een of meerdere toestellen te kwalificeren. Van ’s morgens 9.00 tot ’s middags 17.00 uur was het gezellig druk in de warme sporthal. Per toestel streden de beste 10 dames en de beste 5 heren om een felbegeerde podiumplaats. Sommige deelnemers, die bij de eerste drie geplaatst waren lieten soms een steekje vallen. Dit gaf natuurlijk perspectief voor de andere deelnemers die daar dan ook gretig gebruik van maakten.

Meerdere KDO-Sport deelnemers waren zelfs op alle vier de toestellen geplaatst, dit verruimde natuurlijk hun kansen op eremetaal. Helaas konden enkele KDO dames niet deelnemen omdat zij in Amsterdam deelnamen aan het NK voor teams in de 3de divisie.

Er werd door de dames gestreden op vloer, sprong, balk en brug. De heren deden dit op vloer, sprong, brug en op het koningstoestel de rekstok. Op vloer, lees lange mat, waren  de volgende prijswinnaars, 1ste plaats; Sophie Eggink, Danielle Maas, Tess den Hertogh, Coen Meurs en Jop van Gogh. 2de plaats; Amy Speelman Sebastiaan Willemsen en Romain de Laat. 3de plaats: Mitch de Vos. Bij sprong werden de volgende resultaten behaald; 1ste Chantal v.d. Klooster, Wendy Kooiman en Sam Nicknam. 2de   Maxime van Ardenne, Miranda Hilgers, Yoshka Spuij, Darren Mikoen Jop van Gogh en Jozua Godefroy. 3de Noa Poot, Sandra Jongejan, Cindy Wieleman, Benno Hammerstein en Sebastiaan Willemsen.  Op de brug werd hoog gescoord door 1ste Sara Verkerke, Laura Bakker, Chantal v.d. Klooster, Yoshla Spuij, Quinty de Vries, Else Flucks, Coen Meurs, Mitch de Vos en Jop van Gogh. 2de plaatsen voor; Danielle Maas, Wendy Kooiman en Benno Hammerstein. 3de werden; Xanne Nanuru, Marijn Prooi, Jordi Hagenaar en Jozua Godefroy. Op de balk waren de volgende dames succesvol 1ste Sophie Eggink, Sandra Jongejan, Danielle Maas en Amy Willemsen. 2de Wendy Kooiman. 3de Quinty Hagenaar, Laura Bakker, Vivianne Maas, Naomi Lenten en Tess den Hartogh. Op het koningstoestel, de rekstok, waren de KDO-Sport Cycle Parts turners ook goed op dreef. Dit werd duidelijk in de uitslag 1ste Jop van Gogh 2de Coen Meurs en Sebastiaan Willemsen.  3de plaatsen  waren voor Darren Mikoen en Mitch de Vos.  Deze uitslagen waren de beloning voor het harde trainen van de laatste maanden. Nu de kerstperiode eraan komt is er even wat meer rust. Dit houdt niet in dat er niet meer getraind wordt. In januari staan de districtenwedstrijden alweer op het programma, met kort daarop voor de jongens, de KDO kampioenschappen.

Met alle bovengenoemde prijswinnaars, en diegene die dit net niet haalde, kan KDO-Sport terugkijken op een heel succesvol 2009 en uitkijken naar een hopelijk even succesvol 2010.

 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *