De turncompetitie van VPR is een turntoernooi over drie wedstrijden. Per deelnemer(ster) tellen de beste twee van drie wedstrijden voor de eindrangschikking. In totaal waren er maar liefst 487 deelnemers(sters) verdeeld over ongeveer 20 niveaus en categorieën. Dat dit organisatorisch een hele klus is mag duidelijk zijn. Van s’morgens 9 tot s’middags 17.30 uur was er  veel en goed turnen te zien. De vele toeschouwers kregen dan ook vaak de handen op elkaar na weer een schitterde oefening. Met reuzendraaien aan de brug en  de rekstok, op de lange mat, salto’s waarvan sommige zelfs met schroef werd er hoogstaand turnen geboden. Na twee van de drie wedstrijden stonden veel KDO deelnemers(sters) hoog in het klassement. Of zij dit in de derde wedstrijd in de Eendraght konden vasthouden, moest nog blijken. De spanning bij de deelnemers en hun talrijk meegekomen supporters, was de hele dag voelbaar in de sporthal. Aan de organisatie zal het zeker niet gelegen hebben als er wel eens een oefening niet zo ging als het de bedoeling was. De organiserende vereniging KDO Sport had er alles aangedaan om een veilig en hoogwaardig toestellenpakket op de wedstrijdvloer neer te zetten. Tijdens de prijsuitreiking kwamen nogal wat verrassingen voor. Een enkeling zag zijn zeker gewaande medaille in rook opgaan terwijl een outsider er met de prijs vandoor ging. Met maar liefst 44 prijzen mag KDO Sport tevreden terugkijken op de turncompetitie 2009. Bij KDO vielen de volgende gymnasten in de prijzen; eerste prijs, Marleen Hooiveld, Sophie Eggink, Sara Verkerke, Wendy Kooiman, Cindy Wieleman, Yoshka Spuy, Danielle Maas, Anouk Slockers, Sandra Jongejan, Laura van Berkel, Job Jimmink, Tim van Onselen, Darren Mikoen en Jop van Gogh. Een tweede prijs wonnen, Amy Willemsen, Quinty de Vries, Vivianne Maas, Miranda Hilgers, Jasmijn Bonefaas, Chandailly Cecilia, Mitchell van Dongen, Marijn Prooi, Coen Meurs, Mitch de Vos en Sebestiaan Willemsen. De derde prijs wonnen, Quinty Hagenaar, Elsa Fluks, Kayla de Vos, Amy Speelman, Inge Slockers, Demi de Vries, Thyra van Kouwenhoven, Jenna Lans, Joey Gouka en Benno Hammerstein. Als er erg veel deelnemers in een categorie waren werden er meerdere prijzen uitgereikt met de volgende KDO winnaars, Tess den Hartogh, Elise van Rhee, Julia van Wijk, Jolanda Troost, Robin v d Hoeven, Sanne Hoogendoorn, Anouk Swanborn en Bo Wegereef.

Op 12 december volgt er voor de selectieleden nog de toestelfinale. Deze toestelfinale wordt gehouden in de sporthal aan de Geraniumstraat 31 in Spijkenisse.Tijdens deze toestelfinale zullen de beste 10 meisjes en de beste 6 jongens per toestel uitmaken wie de beste toestelspecialist is op elk van de vier mogelijke toestellen. Vele KDO Sport deelnemers(sters) hebben zich weten te plaatsen voor een of meerdere toestelfinaleplaatsen. Na  deze goede prestaties van de KDO Sport turners en turnsters, tijdens de turncompetitie, kunnen de trainers en trainsters met een goed gevoel gaan werken richting de regionale en landelijke wedstrijden die in de komende maanden zullen worden gehouden.          
 

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *