Deze competitie bestaat uit drie wedstrijden waarvan de twee beste uitslagen worden opgeteld om de einduitslag te kunnen vaststellen. De eerste van deze drie wedstrijden werd afgewerkt in sporthal de Dukdalf in Brielle. Niet minder dan een kleine 500 gymnasten hebben zich ingeschreven. Dat dit grote aantal deelnemers(ters) een gedegen organisatorische aanpak vereist mag duidelijk zijn.
 
Er wordt op elke wedstrijddag gewerkt op drie banen met elk vier toestellen. Bij de dames zijn dit de toestellen sprong, balk, brug ongelijk en lange mat. De heren turnen op de toestellen sprong, brug gelijk, rekstok en lange mat. Om een eerlijke verdeling van prijswinnaars te krijgen wordt er gewerkt in divisies en leeftijdscategorieën. Echt spannend wordt het pas op de wedstrijdvloer met de jury, de supporters op de tribune en natuurlijk de tegenstanders.
Vanaf 1 september 2009 is de oefenstof bij de dames, net als het puntensysteem, internationaal aangepast. Mede door dit alles bestaat het traditionele 10 punten systeem niet meer. De gymnasten kunnen nu een hogere score halen. Omdat dit systeem voor iedereen nieuw is, ook voor de ervaren juryleden, was de eerste wedstrijd nog spannender dan andere jaren. Alle deelnemers, leiding, jury en organisatoren kunnen opgelucht ademhalen, het werd een zeer geslaagde eerste wedstrijddag van de turncompetitie 2009.
 
Veel KDO-Sport gymnasten staan hoog in het tussenklassement waardoor ze wellicht kans maken op eremetaal. Enkele KDO’ers staan zelfs op de voorlopige eerste plaats zoals o.a. Laura van Berkel, Candailly Cecilia, Jop Jimmink, Tim van Onselen, Joleine van Es, Sara Verkerke, Danielle Maas, Jordy Hagenaar, Mitch de Vos en Jop van Gogh.
 
De tweede wedstrijd wordt georganiseerd op 14 november in Rozenburg.
Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *