Beste ouders en KDO Selectieleden, Voor U ligt de eerste versie van een Nieuwsbrief die wij als KDO Sport Wedstrijdcommissie in het komende seizoen met enige regelmaat aan de turnselecties en hun ouders/begeleiders willen presenteren. De Wedstrijdsportcommissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij de jongens/meisjes en dames/heren selectiegroep turnen. De KDO Sport commissie structuur is per april 2009 in het leven geroepen. De reden hiervoor was dat het bestuur vaststelde dat dit beter aansluit bij hoe KDO Sport is georganiseerd. De Wedstrijdcommissie bestaat uit Jeannette Gros, Marja Verkerke, Anouk van Rijswijk, Eric van Es, Peter Souren, Julian Ringelberg en Richard Verhagen. Alle aspecten die met de selectie turngroepen te maken hebben kunt U bij ons aankaarten. Let wel op dat als het gaat om turntechnische zaken en/of trainingen, toernooien, wedstrijden U als eerste toch de trainers dient aan te spreken. Alhoewel het komende seizoen nog maar net is gestart, zijn er toch al een aantal zaken die we graag met U willen delen.

Opgericht: 7 december 1929 Internet: www.kdosport.nl Redactie: nieuwsbrief@kdosport.nl
Allereerst is er de wens om bij de trainingen van de meisjes/dames selectie in de Molshoek turnhal gebruik te maken van hulpouders die de trainers en assistenten ondersteunen. Verderop zal hierover meer worden uitgelegd. Vervolgens organiseren we een turn- instuif om zo nieuw jong talent te ontdekken. En als laatste is de organisatie bezig om de meisjes/dames presentatiepakken te vervangen. Daarnaast is het zo dat heel snel de Grote Club Actie weer van start zal gaan. Graag zouden we willen zien dat er dit jaar met veel energie en inspanning door alle leden wordt gewerkt aan het verkopen van zoveel mogelijk loten. Om dit te ondersteunen hebben we leuke prijzen beschikbaar gesteld voor degenen die als beste lotenverkoper(s) naar voren komen. Verder hebben we duidelijke doelen gesteld over wat we met het geld voor de KDO Sporters willen gaan doen. De informatie zal op korte termijn beschikbaar komen, en we hopen echt dat iedereen op dit gebeid zich in wil zetten.. Met vriendelijke groet, Richard Verhagen (voorzitter Wedstrijdsportcommissie).

Hulpouders gezocht!

De meisjes/damesselectie is naarstig op zoek naar enthousiaste ouders die op een vaste dag in de week ondersteuning willen verlenen aan de trainers en assistent-trainers tijdens de lessen. Als hulpouders heeft U een ondersteunende rol, waarbij U erop toeziet dat de instructies van de trainers nauwgezet opgevolgd worden.

De meisjes/dames moeten dan ook door U aangesproken worden indien de aandacht verslapt of oefeningen niet in voldoende tempo worden afgewerkt. Verder zal het leren vangen (vooral in de ouderbouw) aan bod komen en is het belangrijk dat er eigen initiatief getoond wordt om het turnen eigen te maken.

Heeft U interesse en tijd om u beschikbaar te stellen dan verzoeken wij U vriendelijk dit kenbaar te maken bij het trainersteam (Julian Ringelberg, Angela Bal of Sebastiaan Maas). Wij hopen natuurlijk dat wij voor iedere lesdag voldoende ouders kunnen inzetten zodat de lessen zo optimaal mogelijk kunnen

Inmiddels heeft al een grote groep turnsters de Adidas pakken bekeken en gepast en iedereen was enthousiast over de mooie pakken. Er zijn vier kleuren: zwart, wit, rood en blauw. De selectiedames lieten hun keuze al snel vallen op het witte jasje en de zwarte broek. Dit is een hele mooie combinatie waarin KDO-Sport tijdens wedstrijden zeker gezien mag worden. Niet veel verenigingen hebben het

Nieuwe presentatiepakken voor de KDO Sport dames/meisjesselectie

ze komen eraan Op woensdagmiddag 23 september organiseert KDO Sport een turn-instuif-selectiemiddag voor jongens en meisjes in de turnhal aan de Molshoek. Het doel van deze turn-instuif is nieuw talent binnen te halen om onze jongens- en meisjesselectie te komen versterken. Deze turn-instuif – selectiemiddag is bedoeld voor jongens en meisjes geboren tussen 2001 en 2004.

Turn- instuif – selectiemiddag

Adidas T8 pak, het is namelijk een speciaal ontwerp wat doorloopt tot de Olympische spelen 2012 en we zijn er dus best trots op! De pakken worden net als de vorige KDO-pakken weer aangeboden volgens het leasemodel, dit betekent een jaarlijkse bijdrage van € 12,50. Hierdoor blijven de pakken dus eigendom van KDO-Sport en dienen ze dan ook bij het verlaten van de selectie weer ingeleverd te worden. Bij uitgifte van de pakken wordt de leaseovereenkomst getekend en zien we er komend wedstrijdseizoen flitsend uit. Met sportieve groet, Bestuur Kdo-Sport In de loop van deze week zullen alle basisschoolleerlingen van groep 3 en 4 uit Hellevoetsluis een uitnodiging op school ontvangen om aan deze turn-instuif deel te nemen. De turn-instuif is van 15.00 – 17.00 uur en zal in het teken staan van op speelse wijze oefeningetjes doen om zo lenigheid, kracht en aanleg te beoordelen. Na afloop krijgen de kinderen een kleine verrassing mee om de middag compleet te maken. Wij hopen uiteraard op een grote opkomst, dus als jullie / U nog talentjes in de dop kennen dan zijn deze uiteraard ook van harte welkom. Ideeën voor Nieuwsbrief! De KDO Sport Nieuwsbrief is bedoeld voor de turnselecties en hun ouders/begeleiders. De wedstrijdsportcommissie zou het dan ook leuk vinden als er vanuit de turnselecties zelf ideeën naar voren zouden komen die opgenomen kunnen worden in de nieuwsbrief als vaste rubriek. Maar ook verzoeken voor extra informatie over bepaalde onderwerpen zijn van harte welkom. Heb je dus een leuk idee laat het ons even weten middels het speciaal voor deze nieuwsbrief

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *