7E PLAATS VOOR ANNIEK POSTEMA OP NK IN NIJMEGEN…

Op zaterdag 17 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen 3de divisie gehouden in Nijmegen. Anniek kwam uit in de groep senioren.


Angela en Anniek. Op sprong maakte Anniek het zinderend spannend!!!

Anniek begon met brug en turnde een mooie stabiele oefening.
Deze werd dan ook beloond met 8.100 pnt.

Hierna kwam de balk. Op dit toestel kun je vaak je wedstrijd maken of breken. Ten eerste moet je zorgen dat je erop blijft en dan is het ook vooral van belang dat je zo strak mogelijk met zo weinig mogelijk wiebels je oefening kunt turnen.
Anniek had één wiebel na haar arabier maar voor de rest een zeer strakke oefening. Alle elementen zijn geteld en haar cijfer was 8.300 pnt. Dit was op balk de 4de plaats van de hele senioren groep en die bestond uit 37 deelnemers. Heel goed!!!

Het volgende toestel was vloer. Hier heeft Anniek een leuke en vooral mooie oefening laten zien. De jury waardeerde dit met 8.400 pnt.

Het laatste toestel was sprong. Nou, daar heeft Anniek het even spannend gemaakt voor ons en alle supporters die meegereisd waren om haar aan te moedigen.
Anniek springt sinds dit seizoen tsuka-hara. Een moeilijke sprong. Je maakt arabier op de pegasus, duwt af waarna je nog een salto achterover maakt.
Omdat wij maar één keer per week gebruik maken van een turnhal kan ze deze sprong dus ook maar één keer per week goed trainen. In onze andere zaal hebben we geen pegasus en ook geen aanloop baan en dan is het echt een stuk lastiger dit moeilijke element onder de knie te krijgen.

Met in-turnen ging het niet helemaal lekker. Anniek kwam steeds niet uit met haar aanloop en maakte dus haar sprong niet. Aan het einde van de in-turntijd kwam het er op neer dat ze niet goed klaar was voor haar wedstrijd sprong.

Je mag op de wedtrijd twee je sprong laten zien die worden beiden beoordeeld en je krijgt dus twee cijfers maar het beste cijfer telt. Bij de eerste sprong weigerde Anniek omdat ze niet goed uit kwam. Je mag als je de plank niet aan hebt geraakt nog een keer extra je aanloop nemen. Opnieuw gestart dus maar… weer een weigering. Cijfer een 0.00…

Dan komt de 2de sprong en we weten dat die doorgesprongen moet worden én goed moet zijn anders is de wedstrijd verkeken. Toen hebben trainster en turnster behoorlijke gesprekken gehad, Anniek moest er echt even ‘doorgepraat’ worden. En dan op hoop van zegen… Anniek kwam aanlopen voor haar 2de sprong en liep niet echt door. Maar hoera, ongeveer zes meter voor de plank maakte ze een versnelling en sprong tsuka hara!!! De ontlading bij Anniek, trainster Angela en het publiek (en zelfs bij de jury) was enorm! Haar sprong werd beloond met een 8.550 pnt.

Bij elkaar behaald Anniek 33.350 punten en dat bleek goed voor een gedeelde 7de plaats. De nummers 1, 2 en 3 behaalden ruim 34.00 punten. nummer 4 scoorde 33.600 punten en twee turnsters op de 5e plaats scoorden 33.400 punten. De toppers zaten dus heel dicht bij elkaar.

Door haar goede prestaties en scores worden de turnsters die meer dan 33.00 punten gehaald hebben, gepromoveerd naar een divisie hoger. Dit betekent dat ook Anniek door mag naar de 2de divisie.

Anniek van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!!!

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *