Brons voor turner Sebastiaan Willemsen op NK…


Een trotse Peter Souren met Sebastiaan…

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni werd in Bergen op Zoom het NK turnen gehouden voor jongens en heren in divisie 2 en 3. Op zaterdag werd gestreden om de meerkamptitel. Sebastiaan Willemsen had zich als enige KDO Cycle Parts turner weten te kwalificeren voor deze finale door zich als 14de te plaatsen voor de meerkampfinale.


Sebastiaan plaatste zich voor de toestelfinale van de brug…

In de meerkamp konden de turners ook een toestelfinaleplaats verdienen door per toestel bij de eerste zes te eindigen. Sebastiaan begon de finale met twee matige oefeningen. Hij kwam vanaf toestel drie, de ringen, beter in zijn ritme. Op elk daaropvolgend toestel kreeg hij meer zelfvertrouwen. Dit resulteerde in een keurige 13de plaats in de NK meerkampfinale.


En veroverde op dit toestel een BRONZEN MEDAILLE!!!

Een positief gegeven was dat Sebastiaan een finaleplaats had veroverd voor de toestelfinale op zondag. Hij plaatste zich als 6de op het toestel brug. Bij aankomst op zondag in Bergen op Zoom bleek dat Sebastiaan als 2de was ingeloot. Het toestel waarop zijn leeftijdscategorie, pupillen, moesten beginnen was de brug. Hij turnde een uitstekende oefening met een score van 18.05 punten. Dit bleek tot de zesde en laatste turner spannend want tot aan deze laatste deelnemer stond Sebastiaan 3de.

Toen deze laatste turner vroegtijdig de brug moest verlaten wisten wij al dat Sebastiaan brons het gewonnen tijdens dit spannende NK weekend. Wat wij al wisten werd inderdaad bevestigd door de score van de onfortuinlijke deelnemer. Deze was lager dan die van Sebastiaan.

Met de felicitaties van zijn ouders en trainer Peter Souren kan Sebastiaan terugkijken op een spannend en succesvol turnseizoen 2008.

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *