Op zaterdag 29 april werden in Amsterdam de districtsfinales voor de 4e divisie turnen gehouden. Maar liefst 22 turnsters van KDO-Sport hadden zich geplaatst voor deze wedstrijden. Op de onderdelen vloer, brug ongelijk, balk en sprong lieten de meiden hun beste prestaties zien. Ondanks het hoge niveau van de concurrentie wisten maar liefst 7 turnsters van KDO zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

In de eerste ronde waren de achtjarigen (Instap) en negenjarigen (Pupil 1) aan de beurt. KDO werd hier vertegenwoordigd door Sara Verkerke, Floor van Orden, Sophie Eggink (Instap) en Angelica de Groen, Iris Bakker en Amy Willemsen (Pupil 1). In beide categorieën deden 40 deelnemers mee; in de categorie Instap mochten de 7 beste turnsters door naar de Nederlandse Kampioenschappen, bij de Pupillen 1 de beste 8. Sara behaalde de eerste plaats en werd daarmee districtskampioen. Angelica werd 7e en gaat ook door naar de Nederlandse Kampioenschappen.

Daarna was het de beurt aan de Pupillen 2 en de Meisjes Jeugd. Bij de Pupillen 2 deden 40 turnsters mee, maar liefst 6 hiervan waren van KDO Sport Cita Romana: Naomi Lenten, Kayla de Vos, Quinty de Vries, Aranka Looij, Wendy Kooiman en Naomi Verkerke. In hun categorie gingen de 9 beste turnsters door naar de finale. Naomi Lenten en Kayla behaalden samen de 3e plaats en Quinty werd 4e; zij mogen dus meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Ook bij de Meisjes Jeugd waren er 40 deelneemsters, namens KDO deden Amy Speelman, Femke de Rooij en Cindy Wieleman mee; Amy werd 4e en gaat door naar de volgende ronde.

Ook bij de Meisjes Junior was KDO Sport sterk vertegenwoordigd; Tamara de Klerk, Celeste Bal, Nienke Knijnenburg en Laura Bakker lieten hun beste prestaties zien. Hun wedstrijden waren van hoog niveau, maar de concurrentie was helaas net iets te sterk waardoor zij zich niet konden plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Laura had grote pech bij het inturnen; op het onderdeel vloer brak zij haar middenvoetsbeentje.

In de categorie Senioren lieten 40 zeer ervaren turnsters hun beste prestaties zien. Patricia Barnhoorn, Annemieke Batenburg en Joyce Schouten deden dit voor KDO Sport. De 9 beste turnsters in deze categorie mochten door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Patricia werd 4e en heeft zich daarmee geplaatst voor de finale.

Het waren spannende wedstrijden, alle turnsters van KDO-Sport  mogen trots zijn op hun resultaten. De turnsters die zich geplaatst hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen mogen op 19 april in Amsterdam laten zien dat zij tot de beste turnsters in hun klasse behoren.

Maar ook deze week blijft het spannend voor KDO Sport, want aanstaande zondag wordt in Lekkerkerk de halve finale turnen gehouden voor de 3e divisie. Demi de Vries, Xanne Nanuru en Anniek Postema gaan namens KDO hun uiterste best doen om in deze categorie hoog te eindigen en zich daarmee te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.