Mitch, Benno, Sebastiaan, Jop en Patrick waren in Emmen voor de halve finale…

Emmen. In het weekend van 12 en 13 april werd in sporthal Angelsloo in Emmen de halve finale turnen gehouden. Een aantal van onze turners heeft zich al redelijk makkelijk, via de voorwedstrijden, weten te plaatsen voor deze halve finale in de tweede divisie. Op zaterdag waren Mitch de Vos (niveau 10), Benno Hammerstein, Sebastiaan Willemsen en Jop van Gogh (niveau 8), aan de beurt. Ondanks de lange reistijd van drie uur waren ze allemaal heel gemotiveerd. Ze konden zich in Emmen rechtstreeks plaatsen voor het NK als ze, in hun eigen niveau, bij de eerste acht turners zouden eindigen. Helaas, ondanks zeer goed turnen, is geen van onze turners gelukt om aan deze eis te voldoen.

De turners die op de plaatsen 9 t/m 20 eindigen mogen, via de Play Off, alsnog een gooi doen naar een plaats in de finale die op 17 mei in Volendam wordt gehouden. Van die wedstrijd mogen de beste zes turners alsnog naar de finale.

Helaas is het Mitch afgelopen weekend niet gelukt, ondanks twee goede salto’s bij het toestel sprong, om bij de eerste 20 te komen. Mitch werd met 104.25 punten over zes toestellen 29ste. Jop van Gogh werd, met maar 0,15 punt achterstand op nummer acht, 9de. Sebastiaan en Benno werden 11de en 15de. Met dit resultaat mogen deze drie kanjers op herhaling in Volendam voor hun Play Off.

Op zondag kwam Patrick van Dam in actie in Emmen. Bij de oudere jongens is er een andere manier van kwalificeren voor het NK. De totaalscores van twee toernooien worden bij elkaar opgeteld en de turners die zich dan bij de eerste 14 deelnemers turnen mogen naar het NK.

Na het eerste toernooi stond Patrick op de 17de plaats. Zijn achterstand op nummer 14 was maar 1.30 punten. Om deze achterstand in te halen werd door Patrick en ondergetekende besloten op twee van de zes toestellen de oefeningen te verzwaren met nieuwe turnonderdelen. Als op beide toestellen deze nieuwe turnonderdelen zouden lukken is de inhoud (moeilijkheidsgraad) zoveel hoger dat de achterstand gedeeltelijk kan worden weggewerkt. De nieuwe turnonderdelen, reuzendraai op de rekstok en de achteropzet tot spreidhoeksteun in de ringen (zie foto) lukten! Met deze nieuwe onderdelen en foutloos turnen had Patrick zijn beste wedstrijd uit zijn turncarrière. Tijdens de prijsuitreiking moest blijken of al het harde werken en de aangepaste moeilijkheidsgraad in de oefeningen zouden worden beloond met zijn eerste NK ticket  ooit. Helaas werd Patrick, evenals vorig jaar, 15de. De achterstand was weliswaar verkleind, maar Patrick kwam toch nog 0,8 punt te kort voor het NK plaatsingsbewijs. Een leuke bijkomstigheid was dat Patrick in dezelfde turnronde moest turnen als onze nationale en internationale turntoppers.

Op 17 mei in Volendam mogen vijf KDO Cycle Parts turners proberen nog een of meerdere finaleplaatsen in de wacht te slepen.
                                                                                                                                      Peter Souren

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *