Twee medailles voor onze turners…
Op wereld vrouwendag, 8 maart, ging Peter Souren met zijn jongens naar Waddinxveen voor de tweede kwalificatiewedstrijd richting halve finale. De resultaten van de eerste en de tweede kwalificatiewedstrijd zijn bepalend voor plaatsing. Na de eerste wedstrijd in februari stonden zes van de acht KDO turners er zo goed voor dat alleen vormbehoud al voldoende zou zijn voor plaatsing. Dit bleek uiteindelijk ook het geval te zijn.

Voor twee van onze tuners is het landelijke turnavontuur voorbij. De hele wedstrijddag werd in verschillende divisies en categorieën gestreden voor elk tiende van een punt. In de categorie benjamin was Sam Nicknam onze enige KDO vertegenwoordiger. Op de toestellen ringen en sprong presteerde hij goed met 15.15 en 15.45 punten. Met de andere vier toestellen erbij werd Sam 13de en mag niet naar de halve finale richting Nederlands Kampioenschap.

Ook niet door is Rick Kombrink in de categorie instap. Met goed turnen en nauwelijks fouten, kwam Rick toch nog inhoud tekort om door de kwalificatie heen te komen Rick werd 11de.

Wel door naar de halve finale is Mitch de Vos. Ook Mitch komt uit in de categorie instap. Mitch won in de eerste kwalificatiewedstrijd zilver en werd nu 5de.

In de categorie pupillen hebben we maar liefst drie deelnemers in de strijd. Benno Hammerstein, Jop van Gogh en Sebastiaan Willemse en dat zijn, in de ogen van onze concurrenten, geduchte tegenstanders. Benno turnde op het toestel brug voor het eerst in een wedstrijd de ‘gevreesde’ salto achterwaart als afsprong. Wat Peter Souren al wist gebeurde, Benno maakte zijn salto uitstekend. Benno, Jop en Sebastiaan werden in deze wedstrijd resp. 8ste, 4de en 3de en mogen alle drie naar de halve finale in Emmen op 12 april.

Dennis Jongeling en Kay Schreiner turnen in de categorie jeugd. Dennis en Kay hadden de laatste tijd wat moeite met het toestel ringen. Tijdens de wedstrijd was daar gelukkig niets van te merken want Dennis werd 2de en Kay, met een tiende achterstand op nummer drie, 4de.

Dennis en Kay zijn ook geplaatst voor hun halve finale die in Zwijndrecht gehouden zal worden op 29 maart.

Met maar liefst 6 van de 8 deelnemende turners in de halve finale mogen we best een beetje trots zijn op onze selectieturners en hun trainer!!!
Categorieën: Turnen