Feestelijk KDO-Sport dames volleybaltoernooi…

Op zaterdag 5 april werd in de sportzaal aan de Plataanlaan het jaarlijkse KDO-Sport dames volleybaltoernooi gehouden. Elk van de vier KDO dames conditiegroepen hadden een team samengesteld bestaande uit zes tot acht personen. In een gezellige sfeer, met veel supporters, werd er eerst ingespeeld om te wennen aan de zaal. Alle teams waren toch wel wat gespannen of datgene wat op de trainingen van de laatste weken was geoefend en besproken, ook tijdens de wedstrijden zou lukken.

Om 10 uur was de loting en gingen de wedstrijden van start. In de voorronde kwam elk team twee keer in actie. De teams met de meeste overwinningen zouden de finale spelen. In de voorronde en in de troostfinale werd er gespeeld tot 15 punten. In de finale was dit tot 25 punten.

De winnaars van vorig jaar, de groep uit de gymzaal het Bolwerk, hadden hun zenuwen goed in bedwang en waren als eerste zeker van een finaleplaats De tweede finalist was de woensdaggroep uit de Ravensehoek.

Elke groep had een eigen ludieke naam verzonnen. Zo waren er de Pink Ladies, de Toppers, de KD-ootjes en de groep Rood! De strijd om de derde en de vierde plaats werd gewonnen door de Pink Ladies, waardoor de Toppers vierde werden. De finale tussen de teams Rood! en de KD-ootjes was een zenuwslopende aangelegenheid. De stand ging gelijk op tot 17-17 en de spanning bleef om te snijden. Tot de stand 26-26 bleef het een gelijk opgaande strijd. Er werd zelf even gevreesd dat deze partij nog lang zou kunnen duren en het scorebord de punten niet meer kon weergeven. Toch kwam er onverwacht een moment van ommekeer. Het team Rood! benutte twee ballen achterelkaar en de eindstand was 28-26. Het team uit de gymzaal het Bolwerk bestond uit de dames Martina Troost, Ariëna Bitter, Heleen Prins, Jeanette de Zeeuw, Tinie Kooiman, Bea Herrewijnen en Dickie Riedijk. Voor het eerst werden er geen medailles uitgedeeld maar was er gespeeld voor een wisselbeker.

Voor het uitreiken van deze beker aan team Rood1 had voorzitter, Piet Poot, nog een verrassing voor een van de deelneemsters. Mevrouw Hennie Swarthoff werd naar voren geroepen. Wat bleek, Hennie was 25 jaar lid van KDO-Sport en werd hiervoor gehuldigd met een bloemetje en een speldje voor haar 25 jaar lidmaatschap. Na nog wat napraten in de gezellige KDO Foyer met koffie, thee en appelflappen (bedankt Marijke) ging iedereen voldaan en terugkijkend op een gezellige ochtend, huiswaarts.

Peter Souren

Categorieën: Turnen

Webbeheer

Webbeheer

Hallo allemaal! Hopelijk vinden jullie de website mooi! Als je suggesties hebt kun je die sturen naar: ik@mitchdevos.nl!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *