Anniek Postema plaatst zich voor Bondskampioenschappen…

Afgelopen zondag vonden in Lekkerkerk de halve finales voor de 3e divisie turnen plaats. Demi de Vries, Xanne Nanuru en Anniek Postema van KDO-Sport Città Romana hadden zich in eerdere wedstrijden geplaatst en streden nu mee voor een podiumplaats in de halve finales en een startbewijs voor de Bondskampioenschappen.

Xanne deed mee in de categorie Jeugd. Zij turnde een goede wedstrijd en werd 11e. Helaas kwam ze net 0.50 punten tekort om zich te plaatsen voor de halve finales.

Ook Demi gaat helaas niet door naar de volgende ronde; zij werd 30e in de categorie Junioren.

Anniek Postema kwam uit in de categorie Senioren en behaalde het hoogste cijfer op het onderdeel sprong. Met de Tsukahara scoorde zij maar liefst 8.70 punten, een prachtige prestatie. Anniek werd 3e in haar klasse en veroverde daarmee een plaats voor de Bondsfinales die worden gehouden in Nijmegen.

Voor de turnsters van KDO-Sport Città Romana uit de 4e divisie die zich vorige week hebben geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen begint de spanning te stijgen. Op 19 april mogen zij in Amsterdam hun beste prestaties laten zien.

Categorieën: Turnen