Onze jongens op de open ZH kampioenschappen in Sommelsdijk…

Op zaterdag 14 juni werden in Sommelsdijk de open Zuid-Hollandse kampioenschappen gehouden. Over de hele dag verdeeld hadden wij zeven deelnemers ingeschreven. De jongste deelnemers waren in de ochtendronde aan de beurt. Sam Nicknam,Rick Kombrink en Mitch de Vos turnden naar behoren. Dat Sam nog wat moeite heeft met zijn concentratie bleek al snel en hield helaas de hele wedstrijd aan. Rick liet vooral aan de ringen en op voltige zien dat hij op deze twee toestellen vooruit is gegaan. Voor Mitch de Vos duurde de wedstrijd weer iets te lang want op het laatste toestel, de vloer, vergat hij een onderdeel wat hem twee punten aftrek kostte. Daar tegenover stond gelukkig wel een 19.40 op het toestel paddestoel. Ondanks zijn mindere vloer mocht Mitch naar het podium om een zilveren medaille op te halen. Omdat er ook bekers beschikbaar waren voor de turner met de hoogste dagscore per toestel mocht Mitch voor zijn prestatie op de paddestoel de beker in ontvangst nemen.

Sebastiaan Willemsen, Jop van Gogh en Benno Hammerstein turnden in wedstrijdronde twee wisselvallig. Goede prestaties werden afgewisseld met mindere. Dit resulteerde toch nog in een medaille voor Sebastiaan Willemsen die derde werd.

Patrick van Dam turnde zijn wedstrijd bij de turners die de keuzeoefenstof afwerken. Patrick werd, met een goed geturnde wedstrijd, derde. Op het toestel sprong zou Patrick voor het eerst in zijn turncarrière de Tsukahara springen. Deze moeilijke sprong kon hij tot een goed einde brengen, weliswaar nog met een kleine landingsfout maar toch, hij dééd hem!!! Voor onze turners zit dit turnseizoen er bijna op. Op 4 juli zullen ze het seizoen afsluiten met een onderlinge wedstrijd in de gymzaal aan de Plataanlaan.

Voor foto’s, zie fotoalbum

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *